2017 m. archyvas
Seminarai

Pasinaudok reta galimybe pabendrauti su geriausiais industrijos profesionalais! BLON žaidimų kūrimo pranešimai skirti bendriems vaizdo žaidimų ir animacijos bruožams išryškinti. Mūsų svečiai pasakos apie istorijų vystymą, pasaulių formavimą ir meno kūrybą žaidimuose bei kas juos įkvėpė rinktis šį unikalų formatą. Pranešėjai taip pat atskleis animacijos ir žaidimų platinimo subtilybes bei tarptautinio pripažinimo sulaukusių VR patirčių užkulisius. Tikimės, kad jų patirtis ir įžvalgos įkvėps jus žengti į šį pasaulį, kuriame kiekvienas gali tapti kūrėju. (2017)

Pranešimas: „angry birds“ animacijos ir video žaidimo pasaulis“. Kim helminen, rovio entertainment
Pranešimas: „angry birds“ animacijos ir video žaidimo pasaulis“. Kim helminen, rovio entertainment #

Kim Helminen „Rovio Entertainment Ltd“ režisierius-animatorius, „Angry Birds“ kūrėjas (Suomija).

Šiuo metu Kimas dalyvauja naujų žaidimų kūrime ir režisuoja animuotas reklamas. Be to, Kimas režisavo animacinį serialą „Angry Birds Toons“, didžiausią dėmesį skirdamas scenarijui ir animacijos vystymui. 2002 m. jis baigė animacijos studijas Turku menų akademijoje (Suomija). Prieš prisijungdamas prie „Rovio Entertainment“ komandos, Kimas buvo vienas iš animacijos studijos „Animaatiokopla“ (2011) įkūrėjų, režisierių ir animatorių.

Seminaras animacijos profesionalams „animacijos gamybos valdymas“. Belli ramirez, mr. Cohl. Ispanija.
Seminaras animacijos profesionalams „animacijos gamybos valdymas“. Belli ramirez, mr. Cohl. Ispanija. #

Belli Ramírez Studijos Mr. Cohl įkūrėja ir konsultantė (Ispanija)

Belli daugiau nei 20 metų prodiusuoja animacinius filmus. Ji buvo Ilion Animation Studios (Madridas) gamybos padalinio vadovė statant filmą Planet 51, dirbo Zinkia Entertainment gamybos vadove, dalyvavo kuriant sėkmingiausią Ispanijos TV serialą vaikams Pocoyo (2004-2005). Belli turi patirties kuriant CGI filmus (The Legend of the Guardians), yra dirbusi su Oskarą pelniusia kompanija Animal Logic (Australija), tarptautiniais klientais (Vodka Talent, Bren Entertainment, Cartoon Network, Neptuno Films, D’ocon Films, Full Action Limited). Nuo 2011 m. ji dirba animacijos gamybos konsultante, padėdama vystyti įvairius animacijos projektus.

Baltijos ir Šiaurės šalių animacijos ir videožaidimų industrijos tinklo susitikimas
Baltijos ir Šiaurės šalių animacijos ir videožaidimų industrijos tinklo susitikimas #

Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narių susitikimas /

Seminaras: finansavimo galimybės žaidimų, animacijos ir vr projektams „kūrybiškos europos“ – „media“
Seminaras: finansavimo galimybės žaidimų, animacijos ir vr projektams „kūrybiškos europos“ – „media“ #

Eva Brazdžionytė „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA paprogramės vadovė Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė

Eva yra ES paramos programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA paprogramės atstovė Lietuvoje. MEDIA teikia finansinę parama Europos audiovizualiniam sektoriui. Eva projektų vadybos karjerą pradėjo O. Koršunovo teatre, vėliau dirbo kino industrijoje su įvairiais tarptautiniais kino festivaliais Lietuvoje, prisidėjo prie „Lithuanian Shorts“ agentūros, kino teatro „Pasaka“, Šiuolaikinio meno centro Vilniuje, reklamos agentūros „Not Perfect“ veiklų. Eva turi kultūros vadybos ir kultūros politikos magistro laipsnį, įgytą Vilniaus dailės akademijos UNESCO katedroje.

Pranešimas: „grand banda“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Robert jaszczurowski („gs animation“).
Pranešimas: „grand banda“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Robert jaszczurowski („gs animation“). #

Robert Jaszczurowski Animacijos studijos „grupa smacznego“ prodiuseris ir vadovas (lenkija), baltijos jūros ir šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys.

Robertas turi patirties režisuojant animaciją, kuriant schemas, fonus ir veikėjų dizainą. Nuo 2009 metų jis dirba kūrybos prodiuseriu rengiant tv serialą „mami fatale“. Jo trumpametražis „lost senses“ pelnė daugybę apdovanojimų, įskaitant siggraph 2013 žiuri prizą. Robertas yra aktyvus lenkijos filmų kūrėjų asociacijos ir lenkijos animacijos prodiuserių asociacijos narys, visų svarbiausių europos koprodukcijos mugių, festivalių ir kitų su animacija susijusių renginių („cartoon forum“, „cartoon movie“, „mipjunior“, „cinekid“, „annecy“) dalyvis. Jo naujausi projektai: tv serialai „basia“ ir „grand baba“, pilno metražo filmas „mice on strike“ ir internetinis serialas „the adventures of annie and ben“ („hooplakidz“ kanalas „youtube“).

Pranešimas: „linksmasis arkliukas“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Inesa ivanova („kinomind films“).
Pranešimas: „linksmasis arkliukas“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Inesa ivanova („kinomind films“). #

Inesa Ivanova „kinomind films“ įkūrėja ir prodiuserė.

Inesa yra patyrusi veiksmo filmų prodiuserė, neseniai atradusi naują veiklą — krosmedijos projektų vystymą ir platinimą. Jos projektus plėtojimui yra atrinkusios žymios laboratorijos („eave b’est“, „eave marketing“, „eric pommer institute“, „dpc ii lab by focal“, „birds eye view filmonomics“, „becre8ative lab“). Inesa yra gavusi „creative skillset“, lietuvos respublikos kultūros ministerijos ir šiaurės šalių ministrų tarybos rėmimą. Per pastaruosius 6 metus inesa sukūrė įvairaus pobūdžio darbų — nuo apdovanojimus pelniusių trumpametražIų iki pilnametražIų dokumentinių filmų. Jos trumpametražiai filmai gavo anglijos menų tarybos rėmimą ir buvo rodomi venecijos bienalėje bei ženevos šiuolaikinio meno muziejuje. Inesa taip pat įkūrė 2017 m. Sausį startavusią internetinę filmų peržIūros platformą baltic view, kurią dalinai finansavo lr kultūros minitesterija.

Stop-kadro animacijos kūrybinės dirbtuvės vaikams
Stop-kadro animacijos kūrybinės dirbtuvės vaikams #

Stop kadro animacijos kūrybinės dirbtuvės vaikams nuo 8 metų su animacinių filmų režisieriumi Pádraigu Faganu (Airija).

Kviečiame sukurti linksmą filmuką panaudojant daiktus ir žmones. Pasitelkę senovinę filmavimo techniką, galėsite atlikti magiškus triukus ir praplėsti savo fantaziją.

Pranešimas: video žaidimas: kuriant ir griaunant komunizmą. Andreea vaduva, sand sailor studio, rumunija
Pranešimas: video žaidimas: kuriant ir griaunant komunizmą. Andreea vaduva, sand sailor studio, rumunija #

Andreea Vaduva Sand sailor studio komunikacijos specialistė

Andreea vaduva atstovauja sand sailor studio. Pastaruosius 10 metų ji dirba komunikacijos specialiste, bendradarbiaudama tiek su korporacijomis, tiek ir su mažomis įmonėmis. Prieš metus ji prisijungė prie sand sailor studio komandos ir pasinėrė į video žaidimų pasaulį. Šiuo metu ji kuria komunikaciją žaidimui black the fall.

Pranešimas: iliustruoti žaidimai. Sebastian stamm, black pants studio, vokietija
Pranešimas: iliustruoti žaidimai. Sebastian stamm, black pants studio, vokietija #

Sebastian Stamm Studijos Black Pants vadovas, dailininkas ir iliustratorius

Sebastianas yra komiksų dailininkas ir iliustratorius. Studijoje Black Pants jis piešia, kuria personažus, atsako už visą 2D ir žaidimų vizualiką, ir yra vienas iš studijos vadovų.

Seminaras su psichologe veronika mudėnaite-savickiene. Diskusija tėvams apie animacijos poveikį ir naudą vaikams
Seminaras su psichologe veronika mudėnaite-savickiene. Diskusija tėvams apie animacijos poveikį ir naudą vaikams #

Veronika Mudėnaitė-Savickienė Klinikinė psichologė, taikanti biblioterapijos metodus.

Psichologė biblioterapijos metodiką pradėjo taikyti vaikų ir jaunimo dienos centre „mūsų nameliai“. Dabar šios terapijos metodus veronika taiko vesdama grupes vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje organizuojamame projekte „mes knygų s@loje“ ir jo tęsinyje „atvirumo s@la bibliotekoje“. Anksčiau psichologė dirbo su romų vaikais ir jaunimu naujosios vilnios bibliotekoje. Biblioterapijos ir rašymo terapijos metodus veronika taiko ir įvairiuose patyriminiuose seminaruose, bendradarbiaudama su kolege, klinikine psichologe monika linartiene. Be šios veiklos veronika aktyviai rengia seminarus ir pranešimus konferencijoms, rašo mokslo populiarinimo straipsnius bei konsultuoja paauglius ir suaugusius.

Pranešimas: „sėkmės istorija: „pikulis“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Metsämarja aittokoski („sun in eye productions”).
Pranešimas: „sėkmės istorija: „pikulis“ – animacinis serialas ir mob. Aplikacija vaikams“. Metsämarja aittokoski („sun in eye productions”). #

Metsämarja Aittokoski „sun in eye productions & „aittokoski experience ltd.“ režisierė, scenaristė ir prodiuserė.

Metsämarja yra vaikų knygelių autorė, režisierė, scenaristė ir prodiuserė. Ji režisavo keletą populiarių tv serialų vaikams („pikkuli“, „respect!“, „fire fairy“, „leffatuutti zurbaani“) ir Išvertė į suomių kalbą daugybę vaikiškų knygelių. Metsämarja savo karjerą pradėjo kaip teatro ir šokio kostiumų dizainerė. Ji yra talentinga pasakotoja ir režisierė, gerai žinoma dėl savo Išskirtinių vizualinių gebėjimų bei kaip keleto medijų koncepcijų autorė. Jos filmai buvo atrinkti į helsinkio trumpametražIų filmų festivalį „kettupäivät“ (2010), oulu tarptautinį vaikų filmų festivalį ir tamperės tarptautinį trumpametražIų filmų festivalį. Italijos trumpametražIų filmų festivalyje metsämarja pelnė specialų žiuri prizą už filmą „elizos kortų namelis“ („elisa’s house of cards“, 2002).

Pranešimas: video žaidimas ir lėlinė animacija. Johan oettinger. Danija
Pranešimas: video žaidimas ir lėlinė animacija. Johan oettinger. Danija #

Johan Oettinger Režisierius (Danija)

Johanas specializuojasi stop kadro lėlių animacijoje. Jo profesionalus debiutas Septynios minutės Varšuvos gete (Seven Minutes in the Warsaw Ghetto, 2012 m.) buvo parodytas ir pelnė prizų daugiau nei 120 filmų festivalių. Oettingeris dirba Danijos kino institutui ir Menų tarybai, kuria muzikinius klipus kompanijai Copenhagen Records bei Lego filmus. Drauge su Peteriu Tukei Muhumuza jis sukūrė Walk with Me. 2014 metais Roterdamo festivalyje filmas pelnė Tiger apdovanojimą trumpametražių filmų kategorijoje. Šiuo metu Johanas turi nuosavą animacijos studiją Orhuse (Danija).

Nuopuolis (Downfall) – rež. Urte Oettinger, Johan Oettinger, prod. Agnė Adomėnė, 7 min (Lietuviškos animacijos programoje):

Vasario 2 d. 19:00

Vasario 4 d. 21:00

Pranešimas: „ko reikia, norint sukurti kompiuterinį žaidimą lietuvoje“. Žilvinas ledas, tag of joy
Pranešimas: „ko reikia, norint sukurti kompiuterinį žaidimą lietuvoje“. Žilvinas ledas, tag of joy #

Mėgstantys žaisti kompiuterinius žaidimus neretai turi puikių idėjų sukurti savo žaidimą. Tačiau ko iš tiesų reikia, norint pradėti vystyti idėją? Šioje paskaitoje apžvelgsime žaidimų industriją Lietuvoje: kas ir kokius žaidimus kuria, susipažinsime su kompiuterinių žaidimų specifika bei pakalbėsime apie tai, ką reikia suprasti žengiant pirmuosius žingsnius.

ŽILVINAS LEDAS „Tag of Joy“ steigėjas ir techninis vadovas

Žilvinas Ledas yra informatikos mokslų daktaras ir jau daugiau kaip 6 metus kuria žaidimus, o šiuo metu yra vienas iš žaidimų kūrimo studijos „Tag of Joy“ steigėjų bei jos techninis vadovas. „Tag of Joy“ – tai nepriklausoma, novatoriškus kompiuterinius žaidimus kurianti kompanija. Jų produktai yra laimėję apdovanojimus daugelyje tarptautinių konkursų. Taip pat Žilvinas veda kompiuterinių žaidimų kūrimo paskaitas Vilniaus universitete bei aktyviai dalyvauja Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenėje.

Pranešimas: „vr animacija: „rain or shine“. Mariano melman, michal firkowski („nexus studios“).
Pranešimas: „vr animacija: „rain or shine“. Mariano melman, michal firkowski („nexus studios“). #

Mariano melman „nexus studios“ prodiuseris (jungtinė karalystė), baltijos jūros ir šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys.

2009 m. Su pagyrimu baigęs animacijos studijas londono komunikacijos koledže, mariano pradėjo režisuoti trumpametražius filmus, muzikinius klipus ir tv reklamas, o 2010 m. Įsidarbino „passion pictures“ animacijos prodiuseriu. Tuo metu jis dirbo su tokiais klientais kaip „vodafone“, „toyota“, „unilever“, „diageo“, „renault“, hsbc, „visa“ bei garsiais menininkais – damonu albarnu („everyday robots“), spike’u jonze’u („her“), stevanu riley („listen to me marlon“). „nexus studios“ mariano prodiusuoja pačius įvairiausius animacijos projektus: 360°/vr interaktyvius filmus („google spotlight stories“), internetinius projektus („facebook groups“), interaktyvius meno projektus („1600/white house one dollar“, „qualcomm invisible museum“).

Michal firkowski „nexus studios“ žaidimų kūrėjų komandos vadovas (jungtinė karalystė), baltijos jūros ir šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys.

Baigęs 3d animacijos studijas supinfocom universitete prancūzijoje, michalas pastarąjį dešimtmetį dirbo su tokiomis garsiomis studijomis kaip „platige image“ (lenkija), „aardman“ (jungtinė karalystė) ir „digital magic“ (tailandas). Vadovaudamas žaidimų kūrėjų komandai, jis dirba su animaciniais tv serialais, virtualios realybės projektais ir reklamomis. Michalas didžiai tiki vr kaip pasakojimo terpe ir kūrybos įrankiu ir yra įsipareigojęs kuo geriau pažinti šIą nežinomą teritoriją.