2020 m. archyvas
BLON VR

Susipažinkite su užburiančia virtualiosios realybės paroda, kurioje įtraukiančios istorijos nukelia į paslaptingas erdves ir sukelia nepakartojamus pojūčius. Patirkite neįprastus pasakojimus apie autizmą, visuomenės sudėtingumą ir gamtos stebuklus. Tapkite susiskaldžiusių visuomenių iškilimo ir žlugimo liudininkais, leiskitės į stebuklingas keliones ir atskleiskite poetiškus vaikystės prisiminimus. Pasinerkite į emocingus vizualinius kūrinius ir atraskite meninį palikimą. Leiskitės į neprilygstamas kinematografines keliones, kurios užburia jūsų pojūčius ir skatina kūrybiškumą. (2020)

Kuruoja: Bartosh Polonski

Partneriai:
BLON VR
BLON VR
BLON VR

„Kitas sapnas”
„Kitas sapnas” #

N-7 / 20 min / 2019 / Dokumentinis, biografinis / Nyderlandai, Egiptas, JAV, Norvegija

Kaip susikurti gyvenimą iš naujo, kai žinai, kad niekada negalėsi grįžti namo? „Kitas sapnas“ yra hibridinė animuota dokumentika ir VR žaidimas. Tai gyva įtraukianti meilės istorija apie lesbiečių porą iš Egipto. Patyrusios priešiškumą LGBTQ bendruomenei, kilusį po revoliucijos, jos bėga iš Kairo ieškoti prieglobsčio ir palankumo Nyderlanduose. Speciali instaliacija suteiks progą lankytojams reflektuoti, ką jie pamatė, išgirdo ir pajuto VR.

„Kitas sapnas“ priklauso animuotos transmedijos serijai „Queer priverstinės migracijos laikais“. Šioje serijoje pasakojamos LGBTQ pabėgėlių iš Egipto, Sudano ir Saudo Arabijos istorijos kituose žemynuose ir kultūrose. Nuo 2011 m. revoliucijų Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje iki šių dienų pasaulio.

Režisierė: Tamara Shogaolu Scenarijaus autorės: Tamara Shogaolu, Lauren Dubowski Prodiuseriai: Tamara Shogaolu, Lauren Dubowski, Natalya Sarch, „Ado Ato Pictures” Gamybos kompanija: „Ado Ato Pictures”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: premjera įvyko Tribekos kino festivalyje 2019 m. Šefildo dokumentinių filmų festivalis (Geriausios skaitmeninės patirties nominacija) 2019 m. Viborgo animacijos festivalis (ANIDOX VR) (Geriausio inovatyvaus pasakojimo apdovanojimas) 2019 m. Nyderlandų kino festivalis („Auksinio veršio” apdovanojimas) 2019 m.

https://www.adoatopictures.com/another-dream

„Laužas”
„Laužas” #

N-7 / 17 min / 2019 / Mokslinė fantastika / JAV

Laužas – naujausia interaktyvi VR patirtis iš apdovanojimų pelniusios „Baobab Studios”. Čia tu esi pagrindinis veikėjas – kosmoso žvalgas 817. Tavo misija yra rasti naujus namus žmonijai, nes Žemė jau suniokota. Daug pastatyta ant kortos. Gaila, kad tavo pilotavimo įgūdžiams trūksta... tikslumo. Tiesą sakant, naktį tu leidiesi avariniu būdu... paslaptingoje laukymėje, nežinomoje planetoje, trys šimtai šviesmečių nuo Žemės. Vienintelis šviesos šaltinis yra paties susikurtas laužas. Toliau nuo laužo šviesos viskas skęsta tamsoje. Ir koks čia keistas triukšmas, sklindantis iš džiunglių?

Režisierius: Eric Darnell Scenarijaus autorius: Eric Darnell Prodiuseriai: Kane Lee, Maureen Fan, Larry Cutler, Jeremiah Graves, Shannon Ryan Gamybos kompanija: „Baobab Studios”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Tribekos kino festivalis 2019 m. „Siggraph” 2019 m. Venecijos kino festivalis 2019 m.

https://www.baobabstudios.com/bonfire

„Niūrios akys”
„Niūrios akys” #

N-7 / 28 min / Vaidybinis / 2019 / Prancūzija

1983 m. Vudlando miestas jau dešimt metų skendi tamsoje dėl paslaptingo kunigo eksperimentų. Šio žmogaus beprotybė pagimdė niūrų vaiką – pusiau žmogų, pusiau zombį. Jis gyvena nuo visų atokiai miške. Kaip rasti savo vietą, kai esi ne visai miręs ir ne visai gyvas? Kai, nors esi geras, negali suvaldyti žmogienos poreikio?

Režisieriai: Fernando Maldonado, Jorge Tereso Scenarijaus autoriai: Fernando Maldonado, Jorge Tereso, Santiago Amigorena Prodiuseriai: German Heller, Antoine Cayrol, Federico Heller Gamybos kompanijos: „Atlas V”, „3DAR”, „Ryot”, „Arte”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Sandanso kino festivalio konkursinė programa 2019 m. https://atlasv.io/gloomy-eyes

„Ar Anai viskas gerai?”
„Ar Anai viskas gerai?” #

N-7 / 10 min / 2018 / Dokumentinis, biografinis / JK

Tikra istorija apie dvynes, kurios vieną akimirką buvo išskirtos. Ana ir Loren buvo labai artimos, kaip ir būtų galima tikėtis iš dvidešimtmečių identiškų dvynių. Tuomet įvyko nelaimė. Leiskitės į jausmingą kelionę, bandydami suprasti jųdviejų istoriją iš atminties nuotrupų, ieškodami užuominų aplinkos daiktuose ir tapdami jų pasaulio dalimi.

Režisierė: Camila Ruz Scenarijaus autorė: Camila Ruz Prodiuseriai: Tom Burton, Ben Curtis. Dan Efergan, Rohini Denton Gamybos kompanijos: „Aardman”, BBC

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Šefildo dokumentinių filmų festivalis 2018 m. „Raindance“ kino festivalis 2018 m.

https://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/is_anna_ok

„Gyvybės davėjas”
„Gyvybės davėjas” #

N-7 / 12 min / 2020 / Mokslinė fantastika / Švedija

Ekologinė krizė pasiekė piką. Ji galutinai suniokojo mūsų planetą, o chaotiška kova dėl būvio suskaldė žmoniją. Nuspręsta evakuoti planetą, kol ji netapo visiškai negyvenama, tačiau evakuacijos laivuose trūksta vietos. Kosminės kelionės bilietus gauna tik privilegijuoti asmenys. Kiti sukišti į internautų stovyklas. Netrukus išskris paskutinis kosminis laivas...

Režisieriai: Petter Lindblad, Alexander Rönnberg Scenarijaus autoriai: Petter Lindblad, Alexander Rönnberg Prodiuseris: Petter Lindblad Gamybos kompanija: „Snowcloud”


Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai:
Cinequest 2020

http://www.snowcloud.se/

„Atsiminimai: De la Garmos istorijos”
„Atsiminimai: De la Garmos istorijos” #

N-7 / 8 min / 2019 / Interaktyvi dokumentika / Ispanija

Interaktyvi VR kelionė su pasakotoja Geraldine Chaplin. Pamatysite piešinius ir objektus, glūdinčius De la Garmos urve jau 16 000 metų. VR vartotojas galės vaikščioti po tris erdves, pristatomas milimetrų tikslumu, pasitelkus lazerinius skenerius ir fotogrametriją. Jums bus atskleista, ką mena kiekviena erdvė: paleolito medžiotojus, motiną su vaiku ar grėsmingą liūtą, pasislėpusį giliai urve praleisti paskutinių dienų.

Režisierius: Rafael Pavon Scenarijaus autorius: Rafael Pavon Prodiuseriai: Alvaro Longoria, Pablo Longoria, Silvia Lobo, Javier Garcia Lajara Gamybos kompanijos: „Morena Films”, „Overlat”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: „Raindance“ kino festivalis (Geriausios dokumentinės patirties nominacija) 2019 m.

http://rafael-pavon.com/memoria/

„Simetrijos muziejus”
„Simetrijos muziejus” #

N-7 / 20 min / 2018 / Nuotykinis / Kanada

Absurdiškas, stogą raunantis išdykavimas aukštai debesyse ir giliai vandenynuose. „Simetrijos muziejus“ yra gyva, smagi alternatyvioji visata, kurią sukūrė animatorė ir karikatūristė Paloma Dawkins. Jums dar neteko matyti tokios VR patirties: kambario dydžio, su 2D animacija ir 3D žaidimų aikštele.

Režisierė: Paloma Dawkins Scenarijaus autorės: Paloma Dawkins, Ashley Obscura Prodiuserė: Maral Mohammadian Gamybos kompanijos: „Casa Rara”, „National Film Board of Canada”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: FIVARS VR festivalis (Geriausios interaktyvios patirties apdovanojimas) Ansi filmų festivalio konkursinė programa „Siggraph VRcade” konkursinė programa

https://www.nfb.ca/interactive/museum_of_symmetry/

„Didysis C”
„Didysis C” #

N-13 / 37 min / 2018 / Mokslinė fantastika / Kanada

„Didysis C“ yra kinematografinis pasakojimas, vykstantis po apokalipsės. Sukurtas pagal Philpo K. Dicko mokslinės fantastikos novelę. Dėl intriguojančio siužeto, įspūdingų erdvių ir galingo garso takelio „Didysis C“ yra paveiki 30 minučių patirtis, plečianti VR pasakojimo ribas.

Režisierius: Steve Miller Scenarijaus autorius: Brandon Montclare Prodiuseris: „Secret Location” Gamybos kompanijos: „Secret Location”, „Electric Shepherd Production” Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Venecijos kino festivalis 2018 m.

https://secretlocation.com/experiences/the-great-c

„VR „Šauksmas”
„VR „Šauksmas” #

N-13 / 15 min / 2019 / Dokumentinis, maginė fantastika / Prancūzija

Edvardo Muncho „Šauksmas“ – daugybę kartų reprodukuotas paveikslas. Baimės perkreiptas veidas taip sužadino mūsų vaizduotę, kad tapo universaliu siaubo simboliu. Ar jūs pasiruošę atskleisti garsiausio šauksmo dailės istorijoje paslaptis? VR „Šauksmas“, remdamasi paveikslu, veda į menininko darbo ir manijų tyrinėjimus. Interaktyvi sensorinė virtualios realybės patirtis vystoma trijuose skyriuose ir siūlo unikalią ekspresionistinio šedevro interpretaciją.

Režisieriai: Sandra Paugam, Charles Ayats Scenarijaus autoriai: Sandra Paugam, Charles Ayats Prodiuseriai: „Cinétévé Expérience” Gamybos kompanija: „Cinétévé Expérience”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Ansi filmų festivalis 2019 m. Venecijos kino festivalis 2019 m.

http://www.the-scream-vr.com/

„Vilkai sienose”
„Vilkai sienose” #

N-13 / 20 min / 2018 / Nuotykių, drama / JAV

Kas skleidžia tuos nepaaiškinamus garsus? Aštuonmetė Liusi įsitikinusi, kad tai vilkai. Jos šeima nėra tokia tikra. Tačiau kažkas vagia mamos džemą, brolio žaidimuose pasirodo gličai, o tėčio muzikoje kažkas kaukia. Liusė nori žūtbūt visus perspėti, bet jai reikia tavo pagalbos. Ar tu patikėsi ja? Nes, tiesą sakant, kai vilkai išlįs iš sienų, bus šakės!

Režisierius: Pete Billington Scenarijaus autorius: Pete Billington Prodiuseris: „Fable Studio” Gamybos kompanija: „Fable Studio”

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Sandanso kino festivalis 2019 m. Kanų kino festivalis 2019 m. Tribekos kino festivalis 2019 m. „Emmy“ apdovanojimas už išskirtines inovacijas interaktyviojoje medijoje 2019 m.

https://fable-studio.com/wolves-in-the-walls

„Nuostabus Tu”
„Nuostabus Tu” #

N-7 / 20 min / 2018 / Dokumentinis, edukacinis / JK

„Oskaro” nominantė Samantha Morton pristato interaktyvią virtualios realybės patirtį gimdos viduje. „Nuostabus Tu“ pasitelkia naujausius mokslinius tyrimus, kad atskleistų nepaprastas istorijas apie mūsų pojūčių: lytėjimo, skonio, uoslės, regos ir klausos, vystymąsi. Susitik su negimusiu savimi.

Pasakotoja: Samantha Morton Režisierius: John Durrant Scenarijaus autorius: John Durrant Vyresnysis programuotojas: James Pollock Prodiuseris: Dan Elston Vykdomasis prodiuseris: Rob Hifle

https://www.wonderfulyouvr.com/