2021 m. archyvas
Svečiai

Agnė Adomėnė
Agnė Adomėnė #

Prodiuserė Agnė Adomėnė 2012 m. įkūrė prodiuserinę kompaniją „Art Shot“, kuri vysto, prodiusuoja bei koprodiusuoja meninius animacinius filmus. Agnė Adomėnė baigė kultūros vadybos magistrą UNESCO katedroje Vilniaus dailės akademijoje. Kino industrijoje dirba nuo 2009 m. 2016-aisiais „Art Shot“ prodiusuotas trumpametražis lėlinės animacijos filmas „Nuopuolis“ (rež. Urtė Oettinger ir Johan Oettinger) gavo Lietuvos kino akademijos apdovanojimą.

Antanas Skučas
Antanas Skučas #

Antanas Skučas Vilniaus dailės akademijoje įgijo animacijos bakalauro laipsnį, baigė fotografijos ir medijos meno magistro studijas. Magistro darbas „Mitologija.lt“ – savotiška elektroninė enciklopedija, skirta šešioms lietuvių liaudies mitinėms būtybėms. Joje vyrauja tautosaka, mitologinių būtybių aprašymai, žaidimai bei animaciniai etiudai tautosakos tematika. Filmas „Raganos burtai“, šio ciklo dalis, apdovanotas „Pravda 1 minutė“ festivalio „Grand Prix“. A. Skučo debiutinis animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ 2009 m. pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą geriausio animacinio filmo kategorijoje. Jo darbai rodomi tarptautiniuose festivaliuose, kūrėjas bendradarbiauja su Amerikos filmų kūrėjais. Didžiosios Britanijos ir JAV kino teatruose pristatytas dokumentinis filmas „Vanishing of the Bees“, kuriam A. Skučas kūrė animaciją. A. Skučas dirba animatoriumi įvairiuose projektuose (projekcijos Jurgos Šeduikytės koncertui „Instrukcija“, animacija Ilja Bereznicko filmui „Elektroninis piratas“, kuria animaciją reklaminiams klipams ir kt.).

Artūras Rumiancevas
Artūras Rumiancevas #

Artūras Rumiancevas yra ilgametis žaidimų industrijos rašytojas ir kritikas, taip pat dirbo su keliomis kompanijomis rinkodaros ir verslo plėtros srityse.

Bernardas Šaknys
Bernardas Šaknys #

Diskusijos moderatorius. Animacijos ir žaidimų entuziastas, paauglystėje pats kūręs mėgėjiškus žaidimus ir animaciją bei užaugęs svajojęs tapti Gordonu Freemanu (žaidimo „Half-Life“ personažas). Kadaise siuntė savo filmukus į festivalį „Pravda“. Kino režisūros kursus iki šiol laiko smagiausia mokymosi patirtimi gyvenime. Nors ir netapo nei režisieriumi, nei programuotoju, nei Gordonu Freemanu (vis dar nenešioja akinių), Bernardas patirtį sėkmingai taiko dirbdamas radijuje ir televizijoje bei iki šiol žaidimus žaidžia ir animaciją žiūri pagarbios nostalgijos kupinomis akimis.

Birutė Kapustinskaitė
Birutė Kapustinskaitė #

Birutė Kapustinskaitė – scenaristė ir dramaturgė, dirbanti teatro, kino ir audio projektuose. 2018 m. pelnė Auksinį scenos kryžių kaip geriausia dramaturgė. Autorė parašė scenarijus filmams „Čia buvo Saša“ (rež. E. Jankauskas), „Man viskas gerai“ (rež. E. Jankauskas), „Žmonės, kuriuos pažįstam“ (rež. T. Smulkis), pjeses „Terapijos“ (rež. K. Glušajevas), „Detoksikacija“ (rež. D. Gumauskas), „Vietiniai“ (rež. P. Markevičius) ir kt. Už filmo „Čia buvo Saša“ scenarijų Obanės filmų festivalyje pelnė geriausio scenarijaus apdovanojimą. Birutė dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Vilniaus universitete scenarijaus rašymo pagrindus.

Braden Roy
Braden Roy #

Braden Roy, vienas iš „Ferryman Collective“ įkūrėjų, yra visų galų meistras. Jis turi patirties su filmų, iliustracijų, garso ir žaidimų kūrimu, taip pat rinkodara ir programavimu, to išmoko per 11 metų darbo IT industrijoje. Prieš tai jis buvo rašytojas, ko-režisierius ir atlikėjas gyvuose VR pasirodymuose su PARA, Krampusnacht bei OnBoardXR. Šiuo metu Braden dirba prie „Severance Theory: Welcome To Respite“ ir „En Route“ gyvų VR pasirodymų. „Severance Theory: Welcome To Respite“ jis yra atlikėjas ir prodiuseris, atsakingas už VR spektaklio adaptaciją, o „En Route“ Braden užima prodiuserio, meno vadovo bei mechaninio dizaino vadovo pareigas.

Christophe Erbes
Christophe Erbes #

Baigęs matematikos, telekomunikacijos mokslų ir kultūros vadybos studijas, Cristophe'as dirbo televizijoje „Canal+ International“, vėliau vadovavo Trumpametražių filmų ir turinio vaikams skyriui įmonėje „Premiere“ (dabar „Sky Deutschland“) Hamburge. Paskui įsteigė ir vadovavo kanalams SRTL, „Nickelodeon“ ir „Fox Kids“ (dabar „Disney XD“) Vokietijoje, Ispanijoje ir JK. Nuo 2006 m. Cristophe'as teikia tarptautines konsultacijas dėl turinio vaikams, rašo knygas ir scenarijus (pvz., ELLA OSCAR AND HOO, 52x11, animacinis serialas ikimokyklinukams) ir dirba kuratoriumi (APD, „Cartoon“, „Annecy“) bei kūrybiniu prodiuseriu (www.godofilms.fr).

Daniel Moore
Daniel Moore #

Danielis Moore'as (dešinėje) yra žaidimų kūrėjas, dirbantis „Paradox Development Studio“ turinio dizaineriu, šiuo metu prie „Victoria 3“ žaidimo, taip pat su 2D ir 3D kūryba. Anksčiau dirbo testavimo ir gamybos skyriuose, o laisvu laiku kuria indi žaidimus.

Edmunds Jansons
Edmunds Jansons #

Edmundas Jansonas yra animacinių filmų režisierius ir grafikos dizaineris, dirbantis savo paties studijoje „Atom Art“. Jo animaciniai filmai rodyti įvairiausiose šalyse. 2012 m. Edmundas baigė animacijos magistro studijas. Taip pat yra pripažintas vaikiškų knygų iliustratorius.

Gediminas Tarasevičius
Gediminas Tarasevičius #

Gediminas yra ilgametis žaidimų dizaineris ir prodiuseris, šiuo metu vadovaujantis „No Brakes Games“, žaidimo „Human Fall Flat“ kūrėjų, Vilniaus studijai. Taip pat Gediminas yra Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius.

Gertrūda Nemčauskaitė
Gertrūda Nemčauskaitė #

Gertrūda Nemčauskaitė (1998 m.) mokėsi Kauno dailės gimnazijoje, baigė animacijos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje 2020 m. Jos baigiamasis filmas ,,Siempre con lo mismo“ sukurtas 2D pieštinės animacijos technika. Šiuo metu ji kuria „stop motion“ iš plastilino.

Ieva Repečkaitė
Ieva Repečkaitė #

Ieva – jaunoji iliustratorė, animatorė ir grafikos dizainerė. 2018 m. įstojo į Vilniaus dailės akademiją, grafinio dizaino katedrą. „ART OF LIVING“ pirmas rimtas animacinis projektas, sukurtas Vilniaus dailės akademijoje su docento Mariaus Žalneravičiaus pagalba, bendradarbiaujant su garsiu lietuvių būgnininku, atlikėju, muzikantu Gintu Gascevičiumi. Animacija taip pat pateko į Shenshruto kino festivalį Vokietijoje.

Ignas Meilūnas
Ignas Meilūnas #

Apsigynęs inžinerinės informatikos bakalauro diplomą Vilniaus Gedimino technikos universitete, Ignas ir toliau gilino kompiuterinės grafikos ir animacijos žinias. Penkerius metus dirbęs animacijos srityje, ėmė režisuoti trumpametražius animacinius filmus, kurie pelnė ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose animacijos festivaliuose. 2019 m. Ignas įkūrė animacijos studiją „Kadrų Skyrius“ ir toliau dirba su savo pamėgta stop kadro animacijos stilistika.

Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis
Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis #

Dvyniai Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis vaikų literatūros pasaulyje debiutavo 2017 m. ir savo sąskaitoje jau turi keturias knygas vaikams. Tai išskirtinė knygų serija vaikams apie jausmus, pažinimus ir mistiškas nakties būtybes – Marmius.

Jaroslav Kocourek
Jaroslav Kocourek #

Jaroslavas Kocourekas yra aistringas kinomanas ir būsimasis kino programų sudarytojas. Neseniai baigė kino kuratoriaus studijas Anglijoje, Škotijoje ir Islandijoje. Studijuodamas jis tyrinėjo netradicines kino rodymo formas, pavyzdžiui, animacinių filmų demonstravimą vien per „Instagram“ platformą. Be to, reguliariai organizuodavo kino renginius baruose, per kuriuos nagrinėjo ryšį tarp nebyliojo kino ir šiuolaikinės muzikos ar politinę savo tėvynės Slovakijos padėtį. Šiuo metu Jaroslavas dirba tarptautinio animacijos festivalio „Fest Anča“ pofestivalinių veiklų platinimo koordinatoriumi, taip pat eina Centrinės ir Rytų Europos talentų koordinatoriaus pareigas organizacijoje „CEE Animation“.

Kārlis Vītols
Kārlis Vītols #

Kārlis Vītolas (1979 m.) yra dešimties animacinių trumpametražių filmų režisierius ir scenaristas. Jis sukūrė animacinę trilogiją be naratyvo „The Garden of Fetish“ (2006 m.), „Eclipse“ (2010 m.) ir „The End“ (2019 m.), taip pat keletą filmų, pasiskolinusių medžiagos iš mitų ir pasakų. Tarp jų ir debiutas „The Trophy“ (2004 m.), „Minotaur“ (2016 m.). Jo 2020-ųjų trumpametražis filmas „Mergelė gulbė“ paremtas populiaria literatūrine pasaka. Nuo 2020 m. jis dirba ties savo pirmojo ilgametražio filmo scenarijumi. Taip pat yra gavęs tarptautinių ir valstybinių apdovanojimų, o trumpametražiai filmai buvo rodyti tokiuose prestižiniuose festivaliuose kaip Ansi, Oberhauzeno, Zagrebo, Animatekos ir daugelyje kitų.

Kotryna Zylė
Kotryna Zylė #

Kotryna Zylė – mitologijos temomis rašanti vaikų ir jaunimo knygų autorė ir iliustruotoja, įvairių literatūrinių projektų sumanytoja. Save ji vadina visokių būtybių atstove spaudai. Kotryna baigė Vilniaus dailės akademiją, grafinio dizaino magistrantūrą, yra Lietuvos rašytojų sąjungos narė. Autorės knygos yra pelniusios įvairių nominacijų, premijų ir apdovanojimų, dvi iš jų – įkvėpusios spektaklius („Būtybės“ Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir „Milžinas mažylis“ Kauno miesto kameriniame teatre).

Laura Jurkaitytė
Laura Jurkaitytė #

Laura Jurkaitytė (1999 m.) – animacinių filmų režisierė ir animatorė. 2021 m. ji baigė animacijos studijas UCA universitete Jungtinėje Karalystėje. Laura režisavo keturis trumpus animacinius filmus „Būk.Geresnė.Kiaulė“ (2019 m.), „Mada“ (2020 m.), „Tarp dviejų liepsnų“ (2020 m.) ir „Blynų diena“ (2021 m.). Šiuo metu ji yra mentorystės programos „Lithuanian Shorts Mentorship 2021“ ugdytinė. Programos metu kuria naują trumpo metro animacinį filmą.

Margarita Valionytė
Margarita Valionytė #

Gimiau 2000 m. Vilniuje. Esu pradedančioji animatorė, šiuo metu studijuoju bakalaurą Vilniaus dailės akademijoje. Kaip atspirties taškas domina kūno pojūčiai, ryšiai tarp žmonių, tačiau norisi tikėti, kad su laiku smalsumas padės man atskleisti naujas temas.

Margrethe Danielsen
Margrethe Danielsen #

Margrethe Danielsen įgijo Voldos universiteto animacijos bakalauro išsilavinimą ir šiuo metu studijuoja „Medijų praktikos“ magistrą. Su sustabdyto kadro animacijos technika ji yra dirbusi Estijoje, Airijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje.

„Aš myliu Velsą“ - 2012 „Perlų ieškotojai“ - 2020 „Meškos apkabinimas“ - kuriamas

Marta Gabiga
Marta Gabiga #

Marta Gabiga yra iliustratorė ir animatorė, gimusi Lenkijoje 1995-aisiais. Kryptingai dirba ties kadras-po-kadro animacija, įkvėpta kinematografijos iš viso pasaulio. Baigė Menų akademiją Katovicuose, gavo grafinio dizaino bakalauro laipsnį su savo pirmuoju trumpametražiu filmu „The Elephant“ (2019 m.).

Meinardas Valkevičius
Meinardas Valkevičius #

Meinardas animacija domėjosi nuo pat vaikystės. 2010 m. jis baigė Vilniaus dailės akademiją ir gavo animacijos bakalauro laipsnį. 2012 m. įsteigė animacijos studiją „MeinArt“, per 9 metus sukūrusią daug animacinių filmų, kurių vienas („Medžioklė“) apkeliavo gausybę animacijos festivalių visame pasaulyje ir turi daugiau nei 2 milijonus peržiūrų internete. Studijos „MeinArt“ ir jos režisieriaus vizija – investuoti dalį pelno į įsimintinų animacinių filmų, turinčių gilesnę prasmę, gamybą.

Michalina Musialik
Michalina Musialik #

Michalina Musialik – lenkų animatorė ir animacinių filmų režisierė. Ji baigė Lenkijos nacionalinę kino, televizijos ir teatro mokyklą Lodzėje. Dirbo su tokiomis animacijos studijomis kaip „Yellow Tapir Films“, „Animapol“, „Fumi Studio“ ir „Letko“. Michalina užsiima animavimu, kadruočių piešimu ir meniniais tyrimais. Ji yra dirbusi edukatore Lodzės kinematografijos muziejuje, ten vedė animacijos dirbtuves vaikams ir skaitė paskaitas apie kino istoriją. Jos diplominis (ir debiutinis) filmas „Psie pole“ („Šunų laukas“) Krokuvos kino festivalyje laimėjo sidabrinį arkliuką ir buvo įtrauktas į daugybės tarptautinių festivalių programas visame pasaulyje. Kūrėja šiuo metu dirba prie naujo autorinio filmo.

Milda Kargaudaitė
Milda Kargaudaitė #

Gimė Kaune, Lietuvoje. Žavisi filmais, kurie pasitelkia savą kultūrinę mąstyseną ir tradicijas, taip pat domisi vaizdo tobulumo išgavimu. Kiekviename filme naudojami nauji įrankiai ir medijos. Turi gerų įvairių procesų žinių, bet labiausiai patinka paprasta, padrika popierinė animacija.

Milda Karklytė-Palevičienė
Milda Karklytė-Palevičienė #

Milda Karklytė-Palevičienė – vaikų psichologė, vaikų ir paauglių psichologijos centro „Laimingas vaikas“ vadovė ir įkūrėja, keturioliktus metus dirbanti su vaikų psichologija. Gilinasi į naujausius ir efektyviausius, moksliniais tyrimais ir praktika pagrįstus metodus bei džiaugiasi dėl jų pasiektais rezultatais praktikoje. Konsultuoja vaikus ir paauglius, tėvus, pedagogus, veda seminarus ir mokymus, užsiėmimus vaikams ir paaugliams, skaito pranešimus konferencijose.

Neringa Kažukauskaitė
Neringa Kažukauskaitė #

Kino kritikė, kino žurnalistė. Studijavo VU Komunikacijos fakultete (žurnalistikos specialybę). Stažavosi Švedijoje, Slovėnijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Belgijoje. Sudarė ir parengė (kartu su kt.) „Media terminų žodyną“, „Audiovizualinių medijų terminų žodyną“. Knygų „Trumpa kino istorija. Nuo ištakų iki Antrojo pasaulinio karo“, „Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XX a. pradžios“ idėjos autorė, redaktorė, tekstų autorė (kartu su kt.). Projekto „Atsiveriantys „Meno avilio“ archyvai“ idėjos autorė, tekstų autorė. Publikavo str. Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje (2005–2014), kultūros ir meno leid. „7 meno dienos“, „Krantai“, „Kultūros barai“, „Kinas“, „Teatras“, „Nemunas“, „Lithuania in the World„, „Pasaulio lietuvis“, „Literatūra ir menas„, „Naujasis židinys„, interneto svetainėse: www.lfc.lt, www.lac.lt ir kt. LRT kino laidos „Čia kinas“ (2020–2021) bendraautorė. Dalyvauja įv. kino renginiuose, filmų pristatymuose, edukacinėse programose, Mo muziejaus projektuose, Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektuose.

Paulius Juočeris
Paulius Juočeris #

Paulius Juočeris - Labdaros ir paramos fondo „Auginame Ateitį“ projektų vadovas ir interaktyvių sprendimų kompanijos Iron Cat direktorius. Nuo 2011, grįžęs į Lietuvą po mokslų UCA (UK), aktyviai dirba kūrybinių projektų sektoriuje Lietuvoje. Kino projektai, edukacija, virtuali realybė, interaktyvus projektai - per daugiau nei dešimt metų darbo Paulius pristatė kelias dešimtis skirtingų, vaizduotę žadinančių, pripažintų projektų Lietuvoje.

Petter Vilberg
Petter Vilberg #

Petteris Vilbergas yra nepriklausomas žaidimų kūrėjas, daugiausia dirbantis prie žaismo sistemų, apimančių veikėjus ir istorijų kūrimą. Neseniai baigė dirbti su „Crusader Kings 3“, o šiuo metu vadovauja „Curious Expedition 2“ dizainui. Petteris taip pat vadovauja pirmą savo žaidimą kuriančiai studijai „Esteemed Frogs“.

Povilas Vincentas Jankūnas
Povilas Vincentas Jankūnas #

Povilas Vincentas Jankūnas – architektas, komiksų autorius, interaktyviosios medijos kūrėjas. Kartu su draugų grupe įkūrė nepriklausomą žaidimų kūrimo kolektyvą „Weekend Warriors“.

Ranko Trifkovič
Ranko Trifkovič #

Ranko sujungė savo meilę istorijoms ir žaidimams bei domėjimąsi naratyvinėmis struktūromis į vieną visumą ir padeda žaidimų dizaineriams, scenaristams, prodiuseriams kurti įtraukiančias, prikaustančias patirtis savo žaidėjams. Išradęs istorijų pasakojimo struktūrą „Compass Blueprint“, Ranko pritaiko savo istorijų struktūrų atradimus kūrybiniam rašymui, mokymui, istorijų pasakojimui rinkodaros, mokslo srityse ir žaidimuose.

Rebecca Lautner
Rebecca Lautner #

Kaip studijos „Landfall“ verslo vadovė, Rebecca atsakinga už tarptautinį verslo vystymą, partnerystes, prekės ženklo formavimą ir studijos finansavimo veiklų priežiūrą. Rebecca siekia jungti žaidimų industriją tarp skirtingų šalių ne tik „Landfall“ studijoje, bet ir anksčiau vadovaudama BerlinBalticNordic.net organizacijai ar vystydama partnerystes kompanijoje „loots“.

Rusnė Dragūnevičiūtė
Rusnė Dragūnevičiūtė #

Esu Rusnė Dragūnevičiūtė, studijuoju animaciją Londono menų universitete. Dabar man įdomiausia kurti tradicinę animaciją ir apdirbti ją skaitmeniškai.

Sabine Andersone
Sabine Andersone #

Sabīne Andersone yra „Atom Art“ animacijos studijos, veikiančios Rygoje, vykdomoji direktorė. Be to, ji yra viena iš Latvijos animacijos asociacijos steigėjų ir narių, taip pat prodiusavo ne vieną apdovanotą trumpametražį meninį animacinį filmą, serialus ikimokyklinukams ir TV laidas. Sabīne Andersone prodiusavo animacinį ilgametražį filmą „Jēkabs, Mimmi un Runājošie suņi“ („Jakobas, Mimi ir kalbantys šunys“), kurio premjera įvyko 2019 m. vasario mėnesį Latvijoje.

Šarūnas Ledas
Šarūnas Ledas #

Šarūnas yra vienas iš kompanijos Tag of Joy įkūrėjų ir vadovas. Studija kuria originalius žaidimus bei teikia kūrybos paslaugas. Kitų metų pradžioje pasirodys naujas studijos nuotykių žaidimas Crowns and Pawns.

Thomas Tumosa
Thomas Tumosa #

Thomas yra apdovanojimų susilaukęs virtualios realybės žaidimų ir kito virtualaus turinio kūrėjas, NFT evangelistas bei VR pramogų studijos „Zen Republic“ įkūrėjas. Jis eksperimentuoja su naujausiomis mašininio mokymosi, „blockchain“, virtualios realybės technologijomis, siekdamas sujungti realybę su virtualybe.

Tomas Mitkus
Tomas Mitkus #

Tomas Mitkus – VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros lektorius, dėsto studentams animacijos pagrindus, yra publikavęs daugiau nei 20 mokslinių straipsnių animacijos, komiksų ir komunikacijos temomis. Tomo grafikos darbų galima aptikti tokiuose lietuviškuose filmuose kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“, „Kaip pavogti žmoną“, „Valentinas už durų“ bei amerikiečių kanalo „ABC News“ TV seriale „Informatoriai“ (angl. „The Assets“). Tomas yra lietuviškų istorinių komiksų serijos „Leičiai“, komikso „Vilko valanda. Sidabras. Nuotykiai Arizonoje“ bei grafinio romano „Karo aviatoriai“ bendraautoris ir iliustratorius.

Tomek Popakul
Tomek Popakul #

Animacijos režisierius, muzikantas, grafikos dizaineris ir muzikinių vaizdo klipų kūrėjas, baigęs animacijos režisūrą ir specialiuosius efektus Lodzės kino mokykloje. Ten pat vienus metus lygiagrečiai studijavo scenarijų rašymą. Jo studijų baigiamasis filmas „Ziegenort“ buvo rodytas įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose ir gavo nemažai apdovanojimų, įskaitant pagrindinį prizą už animacinį filmą Vroclavo festivalyje „New Horizons“, prizą už geriausią animaciją Krokuvos kino festivalyje, „Grand Prix“ Oberhauzeno festivalyje ir apdovanojimą už geriausią animaciją Bruklino kino festivalyje. Jis buvo vienas iš trijų kūrėjų, atrinktų į animacijos dailininkų rezidenciją Tokijuje, rengiamą organizacijos „Japan Image Council“ (JAPIC), ir ten sukūrė filmą „Czern“ („Juoda“). Jo filmai du kartus buvo atrinkti į Roterdamo ir Sandanso kino festivalius. Filmas „Acid Rain“ („Rūgštus lietus“) iki šiol yra gavęs 35 prizus, buvo parodytas maždaug 90 festivalių, nominuotas prestižiniams apdovanojimams „Annie Awards“ ir pateko į ilgąjį „Oskarų“ sąrašą.

Veronika Jakutavičiūtė
Veronika Jakutavičiūtė #

Veronika Jakutavičiūtė yra laisvai samdoma animatorė ir personažų dizainerė. Ji studijavo animaciją UCA ir po kelerių metų planuoja studijas tęsti. Jos debiutinis buvo trumpo metro filmas „Fit In" (2020 m.). Veronika taip pat dirbo prie kelių kitų trumpametražių filmų, tokių kaip „Be.Better.Pigs“ (2020 m.), „Tarp dviejų liepsnų“ (2021 m.) ir „Red Hat“ (2021 m.). 2020 m. ji dalyvavo kuriant trumpą animacinę 3D reklamą labdaros programai CATTs, padedančiai didinti jaunimo žinias apie vėžį. Šiuo metu ji plečia savo akiratį žaidimų kūrimo srityje ir planuoja į savo naujus projektus įtraukti žinias apie Lietuvos kultūrą bei paveldą.

Vytautas Lukaševičius
Vytautas Lukaševičius #

Pokalbio moderatorius. Vytautas Lukaševičius – ilgametis kompiuterinių žaidimų, žaidimų industrijos apžvalgininkas ir metraštininkas, rašęs į beveik visus žinomus lietuviškus leidinius (nuo „VA PlayStation“ iki „Stuff“). Taip pat Vytautas jau 8 metus aria vagas komunikacijos agentūrose bei ieško kokybiškų sąlyčio taškų tarp kompiuterinių žaidimų ir PR. Šiuo metu Vytautas su ilgamečiu kolega Kazimieru plėtoja savo „passion project“ – vienintelį tokį šiuo metu žaidimų apžvalgų ir naujienų „YouTube“ kanalą Lietuvoje – „Done Right“ (www.doneright.lt).

Wilhelm Nylund
Wilhelm Nylund #

Wilhelmas yra studijos „Landfall“ vadovas ir žaidimų dizaineris. Pastaruosius kelerius metus tyrinėja fizika paremtą žaidimų dizainą, kurdamas tokius žaidimus kaip „Totally Accurate Battle Simulator“ ir „Stick Fight: The Game“.

Žilvinas Ledas
Žilvinas Ledas #

Žilvinas Ledas yra informatikos mokslų daktaras ir jau daugiau kaip 10 metų kuria žaidimus. Jis yra vienas iš žaidimų kūrimo studijos „Tag of Joy“ steigėjų bei jos techninis vadovas. „Tag of Joy“ – nedidelė, nepriklausoma novatoriškus kompiuterinius žaidimus kurianti kompanija, kuri už savo darbus jau yra pelniusi įvairių tarptautinių apdovanojimų. Taip pat Žilvinas veda kompiuterinių žaidimų kūrimo kursą Vilniaus universitete bei aktyviai dalyvauja Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenėje.