2021 m. archyvas
Naujosios bangos animacija

Ši programa siūlo unikalų požiūrį į animaciją, nes joje pristatomos novatoriškos ir eksperimentinės technikos, neapsiribojančios tradiciniais pasakojimo būdais. Daugiausia dėmesio skiriama gilesnei ir jutimiškesnei patirčiai sukurti. Programa atitinka išplėstinio kino principus, kuriais siekiama plėsti kino ribas ir įtraukti kitas meno formas. Programoje pristatomuose kūriniuose naudojami pažangiausi metodai, tokie kaip realaus laiko varikliai, judesio fiksavimas, mašininis mokymasis ir algoritminė animacija. Ši programa skatina žiūrovus patirti animaciją fiziškai ir priimti ją kaip kažką, kas pranoksta tikrovę. (2021)

Kuruoja: Bartosh Polonski

Apokalipsė
Apokalipsė #

1 min. / 2020 / Vokietija, Ispanija

Siurrealus ir sapniškas laikas, kuriuo gyvename, davė pradžią naujai tvarkai. Jis siūlo naujus simbolinius ir futuristinius sprendimus, sumišusius su labiau prieštaringais, kilusiais iš apsauginės ir sanitarinės aprangos kombinezonų dėl būtino poreikio apsaugoti žmones nuo nematomo priešo COVID-19. Virusas, didysis nežinomasis, manifestuojasi kaip stulbinanti ir nepažini įsivaizduojama esybė, ji atspindima drabužiuose, sugeneruotuose „Accidental Cutting“ metodu.

Režisieriai, scenarijaus autoriai, prodiuseriai: Eva Iszoro ir Helmut Breineder Gamintojas: Accidental Cutting

Vidutinė laimė
Vidutinė laimė #

7 min. / 2019 / Šveicarija

Per „PowerPoint“ prezentaciją statistinės diagramos išsiveržia iš savo tramdomųjų koordinačių marškinių. Prasideda kelionė į jausmingą statistikos pasaulį. Skritulinės, rodyklių, sklaidos ir juostinės diagramos tirpsta ir kartu su akcijų rinkos kreivėmis pasiekia kolektyvinę ekstazę.

Režisierė ir scenarijaus autorė: Maja Gehrig Prodiuseris: Olivier Zobrist Gamintojas: LANGFILM

Mėlyna banga
Mėlyna banga #

1 min. 30 sek. / 2021 / Prancūzija

Šio filmo koncepciją įkvėpė COVID-19 pandemijos nulemtas atskirties jausmas. Veiksmas vyksta namuose – erdvėje, kuri turėtų būti saugi ir jauki. Tačiau dėl ilgų, mus varžiusių karantinų, ši erdvė darėsi vis slogesnė, o kaukė tapo abejotinų, tūkstančių žmonių jaučiamų lūkesčių simboliu.

Režisierius: Keyvan Nourian Prodiuseris: Ada Korvafaj Gamintojas: Studio River

Tuščios vietos
Tuščios vietos #

8 min. 30 sek. / 2020 / Prancūzija

Sukurtas dar prieš pandemiją, „Tuščios vietos“ yra odė mašinerijos melancholijai.

Režisierius ir scenarijaus autorius: Geoffroy de Crécy Prodiuseris: Nicolas Schmerkin Gamintojas: Autour de Minuit

Amžinos instaliacijos
Amžinos instaliacijos #

5 min. / 2020 / Švedija

Siurreali kelionė per seriją sapniškų terpių, kur didelio masto meninės instaliacijos plečia fizikos dėsnių ribas. Amžinas judesys yra šių meditatyvių instaliacijų esmė, kuri kartu su supančia, didinga aplinka kuria gražią ir romią atmosferą.

Režisierius, scenarijaus autorius, prodiuseris Andreas Wannerstedt

Degtukai
Degtukai #

7 min. / 2021 / Japonija

Tomohiro Okazakio sustabdyto kadro technika.

Režisierius, scenarijaus autorius, prodiuseris: Tomohiro Okazaki Gamybos kompanija: „Swimming“

Apie ambiciją, piršimąsi ir dauginimąsi
Apie ambiciją, piršimąsi ir dauginimąsi #

9 min. / 2019 / Danija

„Apie ambiciją, piršimąsi ir dauginimąsi“ – filmas apie gyvenimo cikliškumą, meilę, visatą, viską. Paprastos spalvotos formos įvairiose konsteliacijose atlieka smulkias užduotis ilguose, nesibaigiančiuose cikluose. Besikartojančios ir atsitiktinės choreografijos išreiškia tiek humorą, tiek poeziją. Taip abstrakčiai išreiškiama visos gyvoms būtybėms būdinga būsena, kuria mėgaujamasi arba kenčiama.

Režisierė ir scenarijaus autorė: Pernille M.A. Kjær Prodiuserė: Lana Tankosa Nikolic Gamintojas: Late Love Production

Krūva
Krūva #

3 min. / 2019 / Jungtinė Karalystė

Vanduo, tada maistas. Agrikultūra, tada industrija. Sena, tada nauja. Būtina, tada papildoma. Paprasta, tada sudėtinga. Konkretu, tada abstraktu. Iš purvo į debesis. Iš tikro į fantastišką.

Režisierius ir scenarijaus autorius: Toby Auberg Prodiuserė: Suzanne Buchan Gamintojas: Karališkasis menų koledžas

Kokybiškas laikas
Kokybiškas laikas #

2 min. 30 sek. / 2019 / JAV Visi žinome, kad dirbtinis intelektas yra ateitis, bet kas nutinka, kai jam duodi išmanųjį telefoną ir neribotą, nemokamą WiFi?

Režisierius ir scenarijaus autorius John Robson

Karantinas
Karantinas #

2 min. / 2020 / Vokietija

Būdami karantine per COVID-19 pandemiją praleidome nemažai laiko diskutuodami apie kaukes ir įvairius apsauginės aprangos variantus, o tai galiausiai virto mūsų pačių apsauginės įrangos sukūrimu ir eksperimentavimu su ja.

Režisieriai, scenarijaus autoriai, prodiuseriai Misha Shyukin ir Hannes Hummel Gamintojas: Shy Studio

Nuostabi gamtos mašinerija: mes visi susiję
Nuostabi gamtos mašinerija: mes visi susiję #

7 min. / 2021 / Jungtinė Karalystė

„Nuostabi gamtos mašinerija: mes visi susiję“ yra abstraktus filmas, eksperimentinė simuliacija ir skaičiavimo kompozicija, kuri žavisi visų gyvų ir negyvų būtybių tarpusavio ryšiais įvairiais laiko ir erdvės lygmenimis: nuo subatominių dalelių sąveikos ir svyravimų kvantiniuose laukuose, skrodžiančių erdvėlaikį, iki materijos ir žvaigždžių formavimosi, gyvybės ir evoliucijos atsiradimo iš negyvos materijos ir kosminių, mus visus jungiančių tinklų.

Režisierius, scenarijaus autorius, prodiuseris: Memo Akten Gamintojas: MSA Visuals Ltd.

Grožis
Grožis #

4 min. / 2019 / Vokietija

Kas, jei plastmasė galėtų būti integruota į jūros gyvenimą? „Grožis“ yra poetinė kelionė per vandenynus, kurie kartu yra ir stulbinantys, ir purvini.

Režisierius: Pascal Schelbli Prodiuseris: Tina Vest, Aleksandra Todorovic Gamintojas: Filmakademie Baden-Württemberg GmbH