2021 m. archyvas
BLON VR

Susipažinkite su užburiančia virtualiosios realybės paroda, kurioje įtraukiančios istorijos nukelia į paslaptingas erdves ir sukelia nepakartojamus pojūčius. Patirkite neįprastus pasakojimus apie autizmą, visuomenės sudėtingumą ir gamtos stebuklus. Tapkite susiskaldžiusių visuomenių iškilimo ir žlugimo liudininkais, leiskitės į stebuklingas keliones ir atskleiskite poetiškus vaikystės prisiminimus. Pasinerkite į emocingus vizualinius kūrinius ir atraskite meninį palikimą. Leiskitės į neprilygstamas kinematografines keliones, kurios užburia jūsų pojūčius ir skatina kūrybiškumą. (2021)

Kuruoja: Bartosh Polonski

Partneriai:
BLON VR
BLON VR
BLON VR

Kompensavimas
Kompensavimas #

N-14 / 12 min. / 2019 / Drama / Danija

„Kompensavimas“ – interaktyvi VR patirtis, susijusi su chaotiškomis praeities emocijomis, kylančiomis iš santykio su mama, kuri dabar jums yra svetima. Žvelgdami iš vaiko perspektyvos, iš naujo patirsite auklėjimo prisiminimus ir emociškai sudėtingus santykius, kurie iki šiol nėra išspręsti. 

Režisierius: Mikkel Battefeld Scenarijaus autoriai: Mikkel Battefeld, Sonya Baychuk Gamybos kompanija: „The Animation Workshop“

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Raindance (2020)

Baba Jaga
Baba Jaga #

N-7 / 2021 / 27 min. / Nuotykių, veiksmo / JAV

Kartais tai jėga blogiui, kartais – jėga gėriui. Mįslinga ragana Baba Jaga šias jėgas naudoja miškui apginti. Kai jūsų mama ir kaimo viršininkas nepagydomai suserga, jūs su sese Magda turite padaryti neįsivaizduojamą dalyką – įeiti į mišką, atskleisti paslaptis ir gauti Babos Jagos vaistų.

Režisieriai: Eric Darnell, Mathias Chelebourg Scenarijaus autorius: Eric Darnell Prodiuseriai: Nathaniel Dirksen, Jeremiah Graves, Lawrence D. Cutler, Maureen Fan, Jennifer Hudson, Kane Lee, Shannon Ryan Gamybos kompanija: „Baobab Studios“

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Emmy (2021) Annie (2021) Venecija (2020)

https://www.baobabstudios.com/baba-yaga

Biošviesa
Biošviesa #

N-16 / 30 min. / 2021 / Mokslinė fantastika, trileris / Vokietija 

„Biolum“ įstums jus į Rachael vaidmenį. Rachael – patyrusi nardytoja, tyrinėjanti vandenų gelmes. Jai vadovauja ekspedicijos lyderė Eva, garsi jūrų mokslininkė ir mentorė. Rachael atranda, kad liuminescenciniai parazitai užkrečia vandenyno florą ir fauną. Ji pati užsikrečia ir stoja į hipnotizuojančią kovą dėl savo sąmonės, kai sužino, kad Eva visa tai žinojo seniai ir vis tiek pasiuntė ją į grėsmės nasrus. Įkvėpta jūros gelmių grožio, „Biolum“ trina ribas tarp biologinės tiesos ir mokslinės fantastikos, paliečia egzistencines ribas ir begalinę nuostabą visatos nepažinumu.   Režisierius: Abel Kohen Scenarijaus autoriai: Abel Kohen, Jon Rowe Prodiuseriai: Paul Kirsten, Igal Kohen, Katharina Maria Weser Gamybos kompanijos: IKO, „Reynard Films“, „Prefrontal Cortex“   Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: NewImages (2021) SXSW (2021) Ansi (2021)

Wishlist on Steam

Dislokacija
Dislokacija #

N-14 / 8 min. / 2020 / Kroatija, Prancūzija   VR „Dislokacija“ atkreipia dėmesį į absurdišką netikėjimo ir baimės akimirką. Ši VR tyrinėja vidinių procesų eigą ir vaizduoja ekstremaliose aplinkybėse atsidūrusį vyrą – dislokacijos akimirkas. Sekame protagonistą Graikijos pakrante, Teksaso dykuma ir Slovėnijos mišku – kelionėje į jo sąmonę, kur prisiminimai apie prarastus savo namus pamažu nyksta.   Režisieriai: Veljko Popovič, Milivoj Popovič Scenarijaus autoriai: Veljko Popovič, Milivoj Popovič Prodiuseriai: Veljko Popovič, Milivoj Popovič, Véronique Siegel Gamybos kompanijos: „Prime Render Studios“, „Bagan Film“, „Bonobostudio“   Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Ansi (2021) Animafest Zagrebas (2021) Otava (2020)

Hominidė
Hominidė #

N-13 / 6 min. / 2020 / Mokslinė fantastika / JAV „Hominidė“ vaizduoja ekosistemą iš rentgeno perspektyvos. Būtybės išsivystė netikėtomis kryptimis: žmonės, paukščiai, vorai ir varlės dalijasi unikaliomis anatomijomis. Ši VR patirtis seka voragyvę hominidę, protingą būtybę, kuriai būdinga žmogaus ir voro fiziologija. Ji vargsta atšiaurioje aplinkoje augindama atžalas. Istoriją sudaro penkios vinjetės: nuo vaikų gimimo iki motinos mirties grobuonies nasruose.

Scenarijaus autorius, režisierius prodiuseris: Brian Andrews Gamybos kompanija: DePaulo universitetas

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Sandansas (2019)

Markas ir Pola
Markas ir Pola #

N-12 / 12 min. / 2021 / Animacija, romantinė komedija / Kanada, Belgija

Savo gimtadienio rytą Markas (Emmanuel Shwartz) randa pyragą, kurį Pola (Léane Labrèche-Dor) jam su meile iškepė ir paliko ant virtuvės stalo. Jis taip pat pastebi, kad visi objektai virtuvėje apklijuoti lipnia juosta ir aprišti virvelėmis, tarsi saugant nuo artėjančios audros. Prasidėjęs gražiu rytu jaunos poros gyvenimas jų akyse subyra į šipulius.   Režisierius: Benjamin Steiger Levine Scenarijaus autoriai: Gregory Kaufman, Benjamin Steiger Levin Prodiuseriai: Audrey Pacart, Paul-E. Audet, Pierre Even Gamybos kompanijos: ITEM 7, „Belga Productions“   Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: NewImages (2021) Tribeka (2021)

imdb.com/title/tt10383780/

Minimali masė
Minimali masė #

N-14 / Fantastinė drama / 2020 / 21 min. / Prancūzija, Naujoji Zelandija

„Minimali masė“ yra istorija apie porą, kuri patiria daugybę persileidimų ir tiki, kad jų vaikai gimsta kitoje dimensijoje, įsikūrusioje šiuolaikiniame Rotorua mieste Naujojoje Zelandijoje ir spekuliaciniame juodųjų skylių pasaulyje.

Režisieriai: Raqi Syed, Areito Echevarria Scenarijaus autoriai: Raqi Syed, Areito Echevarria Prodiuseris: Katayoun Dibamehr Gamybos kompanija: LIKE AMBER

Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai:

Ansi (2020) Venecija (2020) Tribeka (2020)

https://minimum-mass.com/dev-log

Pokyčiai
Pokyčiai #

N-7 / 12 min. / 2020 / Dokumentika / Japonija, Indonezija, Vokietija   „Pokyčiai“ vaizduoja japonų šeimą, gyvenančią išgalvotame rajone Džakartoje, Indonezijos sostinėje. Stebime perpildyto, įkvėpto išties egzistuojančių žmonių ir vietų metropolio urbanistines, aplinkosaugines, politines ir kultūrines transformacijas nuo maždaug 1980 m. iki 2020 m. Odė grožėjimuisi laikinais dalykais pasakoja apie gruboką, bet taikų virsmą iš seno, tradicinio kaimo į nerimastingą megapolį vos per tris kartas. Ši VR patirtis siekia įvertinti ir apžvelgti naujausią Džakartos istoriją iš paprastos šeimos perspektyvos, su kuria galėtų tapatintis dauguma indoneziečių – nuo vaikų iki senelių.   Režisierius: Jonathan Hagard Scenarijaus autorius: Jonathan Hagard Prodiuseriai: Jonathan Hagard, Nova Dewi Setiabudi, Andreas Hartmann Gamybos kompanijos: „Kampung Ayu“, „Suwe Ora Jamu“, „Ossa Film“   Apdovanojimai, nominacijos: Venecija (2020) Bučonas (2020)

Atstumo knyga
Atstumo knyga #

N-7 / 25 min. / 2020 / Dokumentika, istorija, drama / Kanada   1935 m. Jonezo Okita paliko savo namus Hirošimoje, Japonijoje, ir pradėjo naują gyvenimą Kanadoje. Karas ir valstybės sankcionuotas rasizmas viską pakeitė – jis tapo priešu. Po trijų kartų jo anūkas menininkas Randall Okita kviečia mus į interaktyvią virtualią piligriminę kelionę per emocinę imigracijos geografiją į prarastą šeimą.   Režisierius: Randall Okita Scenarijaus autorius: Randall Okita Prodiuseris: David Oppenheim Gamybos kompanija: Nacionalinė Kanados filmų asociacija   Apdovanojimai, nominacijos, festivaliai: Sandansas (2020) Tribeka (2020) Kanai XR (2020)