2022 m. archyvas
BLON Vaikams

BLON VAIKAMS programoje gausu išskirtinių, aktualių bei ugdančių filmų. Programa skirta jauniausiems festivalio dalyviams, norintiems pažinti animaciją. Visus filmus lydi papildoma individuali edukacinė programa. BLON VAIKAMS programa skirstoma į dvi pagrindines dalis: mokyklų bei darželių kino seansus ir šeimos kino seansus.

Edukaciniai seansai mokykloms bei darželiams
Edukaciniai seansai mokykloms bei darželiams #

Festivalis BLON atlieka edukacinę misiją, supažindindamas mokyklas bei darželius su išskirtine animacinių filmų programa, įvairiomis animacijos formomis bei aktualiomis temomis. Filmus lydi BLON komandos edukatorių pristatymai bei diskusijos.

Šeimos kino seansai
Šeimos kino seansai #

Savaitgalį BLON kviečia atvykti į kino seansus su visa šeima. Bus ir edukacinių veiklų, kuriose mažieji žiūrovai galės iš arčiau susipažinti su animacijos istorija, pasigaminti optinių žaisliukų bei pabendrauti su animacijos profesionalais.

Animacijos personažų paroda Klaipėdos lėlių teatre
Animacijos personažų paroda Klaipėdos lėlių teatre #

Šiais metais pristatome iš veltinio sukurtus fantastiško grožio filmo „Aija, žūžū, meškutėliai“ (rež. Māra Liniņa) veikėjus ir po pasaulį keliaujantį filmo „Veido atpažinimas” (rež. Martinus Klemet) personažą Igor-503, abu šie filmai pristatomi tarptautinėje konkursinėje programoje.

Gatvės meno workshopas
Gatvės meno workshopas #

„Blon” festivalio įkvėptas organizuojamas gatvės meno workshopas su iliustratoriumi Pijumi Čeikausku. Jo metu kursite ir ieškosite animacijos gatvės mene. Susipažinsite su Lietuvos ir pasaulio pavyzdžiais ir patys bandysite sukurti trumpą judantį siužetą.