2023 m. archyvas
Konkursinė lietuvių kūrėjų animacijos programa

Antrą kartą BLONe – lietuviškų animacinių filmų konkursinė programa! Nuo įsimintiniausių studentų darbų iki virtuozų trumpametražių filmų, kuriuos įvertins tarptautinė žiuri, o žiūrovai galės susipažinti su Lietuvos animacijos įvairove.
Žiuri: Yi Wang, Rasa Paukštytė, Vika Ivanova

O toliau Jūs jau žinot
O toliau Jūs jau žinot #

2022 m. / Lietuva / 2 min. 0 sek.

Jūs klausotės dviejų žmonių – mano senelių Daliaus ir Kristinos – dialogo. Jie pasakoja istoriją, kaip senelis vėlavo pasimatyti su močiute.

Pirmosiose filmo scenose tai supratęs Dalius išskuba į pasimatymą. Atvykęs randa supykusią Kristiną. Norėdamas atpirkti kaltę, Dalius ištiesia jai gėlytę, tačiau veltui – Kristina tik dar labiau supyksta. Diena baigiasi be pasimatymo, Kristina išeidama atskleidžia žiūrovui dalį ateities. O toliau Jūs jau žinot...

Režisierė: Rūta Stalmokaitė Scenarijaus autorė: Rūta Stalmokaitė Prodiuserė: Rūta Stalmokaitė

Varna ir lapė
Varna ir lapė #

2023 m. / Lietuva / 3 min. 0 sek.

Seno malūno kieme alkana varna aptinka sūrį, tačiau yra apgaunama klastingos lapės šešėlio. Leidžiantis saulei abi būtybės sutinka savo žūtį, kai paaiškėja, jog pavogtas grobis laiko mirtiną paslaptį.

Režisierius: Edgaras Janušonis Scenarijaus autoriai: Justas Širinskas, Edgaras Janušonis Prodiuserė: Vaida Nedzinskaitė-Mitkė Gamintojas: MB „Studio Mitkus“

2009-ųjų sausio 19-a
2009-ųjų sausio 19-a #

2022 m. / Lietuva, Jungtinė Karalystė / 3 min. 25 sek.

Tai eksperimentinės dokumentikos žanro trumpametražis animacinis filmas, paremtas tikru įvykiu bei režisierės ir jos artimųjų prisiminimais. Filme vaizduojama nenuosekli siužeto linija sukuria priešpriešą tarp paties įvykio aplinkybių ir personažo vidinio pasaulio. Šiuo būdu režisierė bando sukurti įtraukiančią patirtį žiūrovams ir leidžia kiekvienam susikurti savą įvykio versiją.

Režisierė: Liucija Vaisiūnaitė Scenarijaus autorė: Liucija Vaisiūnaitė Prodiuseris: Kūrybinių menų universitetas

Patrikas
Patrikas #

2022 m. / Lietuva / 10 min. 30 sek.

Tai draminė istorija apie drovų berniuką Patriką, gyvenantį vaikų namuose. Vieną dieną per ekskursiją zoologijos sode pamatęs papūgas jomis susižavi taip, kad pats atranda savyje daugiau spalvų ir laisvės būti savimi, o jį supantys žmonės supanašėja į kitus matytus gyvūnus. Net jei tai dar labiau apsunkina jo gyvenimą tarp bendraamžių, o į vaikų namus užėję įtėviai keistai žiūri į Patriką – jis išlieka ištikimas sau.

Režisierius: Meinardas Valkevičius Scenarijaus autorė: Kotryna Šeduikytė Prodiuserė: Akvilė Bliujūtė-Janušė Gamintojas: UAB „Meinart“

Purga
Purga #

2023 m. / Lietuva / 13 min. 21 sek.

Žiema, 1942 metai Šiaurės poliariniame rate. Atšiauri arkties gamta, Laptevų jūra, Trofimovsko sala ir jos fone – dėl išlikimo kovojantis žmogus. Čia sovietų valdžia deportavo tūkstančius gyventojų iš okupuotų Baltijos šalių, Suomijos, Ukrainos ir kitų vietų. Smurtas ir žiaurumas laukinėje žemėje. Žmogus čia tik svetimkūnis. Tremtinių kasdienybė, pastangos išgyventi, išlikti žmogumi ten, kur žmogaus apskritai neturėtų būti.

Režisieriai: Gintarė Valevičiūtė-Brazauskienė, Antanas Skučas Scenarijaus autoriai: Gintarė Valevičiūtė-Brazauskienė, Antanas Skučas Prodiuseriai: Giedrė Burokaitė, Lauras Lučiūnas

Reversed
Reversed #

2022 m. / Lithuania / 2 min. 9 sek.

REVERSED – trumpametražis eksperimentinis filmas, kuriame paneigiami judesio ir garso dėsniai. Pučiamųjų muzikos instrumentų variklis apsiverčia aukštyn kojomis ir sukuria paradoksalų dūmų bei garso spektaklį. Variklį sudaro įvairių instrumentų – tokių kaip trimitas, fleita, obojus, klarnetas, valtorna ir fagotas – dūdos, primenančios žmogaus virškinimo sistemą.

Režisierius: Rimas Sakalauskas Scenarijaus autorius: Rimas Sakalauskas Prodiuseris: Rimas Sakalauskas

Planetos ir robotai
Planetos ir robotai #

2023 m. / Lietuva, Jungtinė Karalystė / 6 min. 0 sek.

Dirbtinio intelekto sukurtas filmas žmonėms. Nesijaudinkite, žmonės yra kūrybingi ir geresni už DI. Jūs visada turėsite pranašumą, nes gebate įsivaizduoti, jausti, mylėti. Ačiū, kad egzistuojate.

Režisieriai: Julius Zubavičius, Antanas Skučas Scenarijaus autorius: dirbtinis intelektas Prodiuseriai: Julius Zubavičius, Antanas Skučas Gamintojas: MB „Tylus kinas“

Šiukšliadėžė
Šiukšliadėžė #

2022 m. / Lietuva / 2 min. 22 sek.

Vienišas meškėnas bando išgyventi skubančiame šiuolaikiniame mieste. Net ir radus maisto, Meškėno Šiukšlėno laimė nesitęsia ilgai.

Režisierė: Greta Semionovaitė Scenarijaus autorė: Greta Semionovaitė Prodiuserė: Greta Semionovaitė Gamintojas: Kūrybinių menų universitetas

Daug geresnis
Daug geresnis #

2022 m. / Lietuva, Prancūzija / 13 min. 47 sek.

Vyras laukia tyrimų rezultatų. Jis tikisi blogiausio, bet tuo pat metu viliasi geriausio. Apimtas nerimo ir išsigandęs jis savaitę praleidžia nežinioje, nei čia, nei ten, bijodamas dalykų, kurie dar neįvyko.

Režisierė: Skirmanta Jakaitė Scenarijaus autorė: Skirmanta Jakaitė Prodiuserė: Agnė Adomėnė Gamintojas: „ART SHOT“

Banginė Tahlequah: gedulo šokis
Banginė Tahlequah: gedulo šokis #

2023 m. / Lietuva, JAV / 15 min. 0 sek.

Po staigios naujagimio mirties motina orka Tahlequah plukdo savo dukters kūną per Sališo jūrą. Neįtikėtinai tikra istorija, kuri sužavėjo visą pasaulį.

Režisierius: Daniel Kreizberg Scenarijaus autorius: Daniel Kreizberg Prodiuserė: Akvilė Bliujūtė-Janušė Gamintojas: „Meinart Animation Studio“