2023 m. archyvas
Konkursinė ukrainiečių kūrėjų animacijos programa

Palaikydami Ukrainą ir jos kūrėjus, šiais metais atrinkome įdomiausius trumpametražius ukrainiečių kūrėjų animacinius filmus ir sudarėme konkursinę programą, kurią vertins ir nugalėtoją išrinks tarptautinė žiuri. Ateikite atrasti Ukrainos animacijos industrijos ir jos kūrėjų!
Žiuri: Adel Khan Farooq, Gintarė Valevičiūtė-B., Gytis Oganauskas

Diktatorius
Diktatorius #

2023 m. / Ukraina / 4 min. 9 sek.

Diktatūra yra didžiulis blogis!!! Ji neturi tautybės ir nepriklauso nuo šalies!!! Ji verčia žmones bijoti! Toleruoti! Kentėti!! Būti pažemintus!! Ir panašu, kad sustiprėjusi diktatūra tampa neįveikiama... Bet netiesa!! Bent jau kiekvienas diktatorius yra mirtingas!!! Dabar, kovodami už savo tėvynę, už savo namus, už savo šeimas ir už mūsų laisvę, ukrainiečiai kovoja prieš diktatorių!!! Gėrio kova su blogiu! Šviesos su tamsa! Laisvė nuo vergijos!!! Diktatorių neliks ir ateis taika!

Režisierius: Pareniok Prostoj Scenarijaus autorius: Pareniok Prostoj Prodiuseris: Serhij Školiar

Charkivas. Šnipo istorija
Charkivas. Šnipo istorija #

2021 m. / Ukraina / 6 min. 57 sek.

Stop kadro animaciniame filmuke sekama Olego Mitasovo istorija. Jis buvo kultinė figūra Charkivo miesto legendose. Remiantis konspiracine XX a. 10 dešimtmečio vaizduote aiškinama grafičių ištakos istorija.

Režisierės: Viktorija Grivina, Viktorija Ivanova Scenarijaus autorė: Viktorija Grivina Prodiuserės: Viktorija Grivina, Viktorija Ivanova

Išeik laukan, Maša
Išeik laukan, Maša #

2021 m. / Ukraina / 4 min. 26 sek.

Pastebėjimai apie dieną. Šiandien įvairių žmonių jausmai yra persipynę: nerimas ir agresija, liūdesys, vienatvė ir abejingumas, bet ir smagumas, ramybė bei pasikliovimas meile, tikėjimas ir viltis. Kaip šiandien jaustis? Gyventi telefone ar tikrame pasaulyje?.. Išeik į lauką, Maša! Jauskis gyva!

Režisierė: Julija Šalimova Scenarijaus autorė: Julija Šalimova Prodiuseris: Michael Margulis Gamintojas: „Studio KAPI“ (remiant Britų tarybai)

Papjė mašė
Papjė mašė #

2021 m. / Ukraina / 3 min. 20 sek.

Kaip papjė mašė sluoksniai stiprina trapią formą, taip darbas su kinu ir savimi formuoja režisierių. Filmas skirtas dėmesingam mokytojui ir išskirtiniam lėlininkui Olehui Pedanui, kuris mirė 2020 metais. Jo balsą režisierius slapta įrašė paskutinio susitikimo metu. Būtent šis įrašas tapo pagrindu kurti filmą.

Režisierė: Anastasija Falilejeva Scenarijaus autorė: Anastasija Falilejeva Prodiuseris: Michael Margulis Gamintojas: „Studio KAPI“

Romeo ir Džuljeta
Romeo ir Džuljeta #

2018 m. / Ukraina / 4 min. 57 sek.

Kaip pasikeistų Romeo ir Džuljetos istorija, jei tai būtų kompiuterinis žaidimas? Meilės istorija prasideda dviejų šeimų susipriešinimo scena kaip originalioje pjesėje. Žiūrovams siūloma prisiimti Romeo vaidmenį, laimėti Džuljetą, tapti Kupidonu, kovoti mūšyje ir netgi patiems pasirinkti istorijos pabaigą.

Režisierė: Julia Shalimova Scenarijaus autorė: Julia Shalimova Prodiuseris: - Gamintojas: Kyjivo nacionalinis I. K. Karpenko-Kary teatro, kino ir televizijos universitetas

Po beribiu dangum
Po beribiu dangum #

2022 m. / Ukraina, Austrija / 4 min. 0 sek.

Mūsų prisiminimai atlieka svarbų vaidmenį formuojantis tapatybei ir savimonei. Vaikystės prisiminimai man įgijo ypatingą vertę tada, kai Ukrainoje, mano šalyje, prasidėjo plataus masto karas. Daugeliui vaikų šis laikas taps juos formavusia atmintimi. Mano vaikystė Ukrainoje buvo kitokia. Noriu pasidalyti ja su žiūrovais per šį animacinį filmą. Filme pasakoju asmeninių vaikystės prisiminimų istoriją ir tyrinėju, kaip prisiminimai išsaugomi ir kodėl jie turi ypatingą reikšmę žmonėms.

Režisierė: Aleksandra Džiganskaja Scenarijaus autorė: Aleksandra Džiganskaja Prodiuserė: Aleksandra Džiganskaja

Saulėgrąžų laukas
Saulėgrąžų laukas #

2022 m. / Ukraina, JAV / 4 min. 23 sek.

Karo grėsmės šešėlyje maža mergaitė laukia tėvo skambučio. Naktis virsta diena ir ji pasineria į sapniškus kraštovaizdžius, iš kurių turi rasti kelią namo.

Režisierė: Polina Bučak Scenarijaus autorė: Polina Bučak Prodiuseriai: Polina Bučak, Camila Grimaldi Gamintojai: „Fazedfilms“, „Honto88“

Alkis gyventi
Alkis gyventi #

2023 m. / Ukraina / 2 min. 50 sek.

Animacija iš plastilino, skirta 1932–1933 m. 90-osioms Holodomoro Ukrainoje metinėms. Kūrybinė animatorių komanda „SvitLytsia“ susidūrė su Holodomoro muziejaus projektu „Holodomoras: istorijos mozaika. Nežinomi puslapiai“, kuriame surinkti šiuos baisius laikus išgyvenusių žmonių liudijimai. Istorijos suformavo šio animacinio filmo siužeto pagrindą. 468 kadrai, vaizduojantys Ukrainos žmonių istoriją kovoje už gyvybę.

Režisierė: Julija Kruhliak Scenarijaus autorė: Julija Kruhliak Prodiuserė: Julija Kruhliak Gamintojai: Kultūros ir inovacijų platforma „TepLytsia“, Kultūros ir edukacijų centras „SvitLytsia“

Tigras vaikštinėja aplinkui
Tigras vaikštinėja aplinkui #

2022 m. / Ukraina / 12 min. 15 sek.

Katsumi liūdna. Vaikštinėdama po Japonijos miestą-vaiduoklį ji mato ženklus, kad jos gyvenimas pasisuko negrįžtamai. Kai ji nusprendžia nutraukti šias kančias, pasirodo stebuklingas tigras. Ar jis gali išgelbėti ją?

Režisierė: Anastasija Falilejeva Scenarijaus autorė: Anastasija Falilejeva Prodiuseris: Michael Margulis Gamintojas: „Studio KAPI“ (remiant Ukrainos kino agentūrai)