2017 m. archyvas
Svečiai

Adas Griškevičius
Adas Griškevičius #

Pepi Play įkūrėjas (Lietuva) Pepi Play – tai žaidimų studija, kurianti programėles vaikams planšetiniuose kompiuteriuose. Pepi Play žaidimai, gerai žinomi ir vertinami visame pasaulyje tiek vaikų, tiek jų tėvų ir mokytojų. Adas baigė Vilniaus Dailės Akademiją, dizainerio specialybę. Iki Pepi Play teko save išbandyti įvairiose dizaino disciplinose. Nuo grafinio dizaino, spaudos, leidybos iki web dizaino, e-paslaugų dizaino ir animacijos žanro. Taip pat teko save išbandyti projekto vadovo ir įmonės vadovo pozicijose. Vėliau ši sukaupta patirtis padėjo, kuriant Pepi Play produktus ir prekės ženklą. Šiuo metu viena pagrindinių sričių, kurioje gilinu savo žinias – tai žaidimų dizainas.

Adrian Perdjon
Adrian Perdjon #

Mocap aktorius, režisierius ir koordinatorius (Lenkija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Adrianas baigė Krokuvos Liudviko Solskio teatro akademiją. Vaidybos pagrindus jis tobulino vadovaujamas tokių meistrų, kaip Jerzy’s Stuhras, Krystianas Lupa, Dorota Segda ir Anna Polony. Adrianas vaidina serialuose ir teatre, dubliuoja filmus ir reklamas. Nuo 2007 metų jis dirba aktoriumi ir koordinatoriumi Motion Capture (Mocap).

Andreea Vaduva
Andreea Vaduva #

Sand Sailor Studio komunikacijos specialistė Andreea Vaduva atstovauja Sand Sailor Studio. Pastaruosius 10 metų ji dirba komunikacijos specialiste, bendradarbiaudama tiek su korporacijomis, tiek ir su mažomis įmonėmis. Prieš metus ji prisijungė prie Sand Sailor Studio komandos ir pasinėrė į video žaidimų pasaulį. Šiuo metu ji kuria komunikaciją žaidimui Black The Fall.

Andrej Kovačević
Andrej Kovačević #

Exordium Games žaidimų kūrėjas (Kroatija) Andrejus kuria žaidimus Exordium Games — nepriklausomoje žaidimų studijoje, įsikūrusioje Zagrebe, Kroatijoje. Šiuo metu Exordium Games dirba prie žaidimų Bear With Me, Zero Reflex, Agenda, Nephi’s Fall ir Last Encounter. 2014 m. Bear With Me buvo apdovanotas kaip geriausias nepriklausomas žaidimas (Reboot Infogamer), o 2016 m. nominuotas kaip geriausias naratyvinis žaidimas (Causal Connect). Andrejus rašo straipsnius į Reboot Magazine ir dėsto žaidimų dizainą Machina žaidimų akademijoje.

Belli Ramírez
Belli Ramírez #

Belli daugiau nei 20 metų prodiusuoja animacinius filmus. Ji buvo Ilion Animation Studios (Madridas) gamybos padalinio vadovė statant filmą Planet 51, dirbo Zinkia Entertainment gamybos vadove, dalyvavo kuriant sėkmingiausią Ispanijos TV serialą vaikams Pocoyo (2004-2005). Belli turi patirties kuriant CGI filmus (The Legend of the Guardians), yra dirbusi su Oskarą pelniusia kompanija Animal Logic (Australija), tarptautiniais klientais (Vodka Talent, Bren Entertainment, Cartoon Network, Neptuno Films, D’ocon Films, Full Action Limited). Nuo 2011 m. ji dirba animacijos gamybos konsultante, padėdama vystyti įvairius animacijos projektus.

Dagmar Mäe
Dagmar Mäe #

Allfilm tarptautinių projektų prodiuserė (Estija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Dagmar yra Y kartos kūrybininkė iš Estijos. Pasitelkdama istorijų pasakojimą ji siekia pasiūlyti žiūrovams naujų ir įdomių patirčių. Jos pirmasis multiplatforminis projektas Nullpunkt Transmedia Experience buvo teigiamai įvertintas Estijoje ir pripažintas užsienyje. Ji baigė kino, radijo ir televizijos studijas Jungtinėje Karalystėje, o krosmedijų prodiuserės magistro laipsnį įgijo Baltijos kino ir medijų mokykloje. Šiuo metu Dagmar dirba Allfilm prodiusere, vystydama naujas ir netikėtas idėjas, kurios sudomintų žiūrovus.

Eduardo Fouilloux
Eduardo Fouilloux #

Decochon kūrybos direktorius ir vienas įkūrėjų (Danija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Eduardo mąsto vaizdais, yra linkęs prie technikos ir turi daug tarptautinės patirties. Jo specializacija —vartotojų sąsajų kūrimas, tačiau jis prisideda ir prie kitų produkto vystymo stadijų. Eduardo yra vienas iš Decochon įkūrėjų — studija leidžia jam realizuoti daugybę savo sumanymų ir linksmintis draugų kompanijoje kuriant naujoviškas galingas interaktyvias patirtis.

Eva Brazdžionytė
Eva Brazdžionytė #

„Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA paprogramės vadovė Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Eva yra ES paramos programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA paprogramės atstovė Lietuvoje. MEDIA teikia finansinę parama Europos audiovizualiniam sektoriui. Eva projektų vadybos karjerą pradėjo O. Koršunovo teatre, vėliau dirbo kino industrijoje su įvairiais tarptautiniais kino festivaliais Lietuvoje, prisidėjo prie „Lithuanian Shorts“ agentūros, kino teatro „Pasaka“, Šiuolaikinio meno centro Vilniuje, reklamos agentūros „Not Perfect“ veiklų. Eva turi kultūros vadybos ir kultūros politikos magistro laipsnį, įgytą Vilniaus dailės akademijos UNESCO katedroje.

Florian Masuth
Florian Masuth #

Rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovas, finansininkas, Black Pants Game Studio, Vokietija Florianas atsakingas už žaidimų kompanijos Black Pants Studio finansus, rinkodarą ir viešuosius ryšius. Dažniausiai jį galite susitikti įvairiuose industrijos renginiuose arba susipažinti artimiauskaitant jo kuriamą blogą.

Gabija Budreckyte
Gabija Budreckyte #

Kinomind Films platintoja ir steigėja

Indrė Selenytė
Indrė Selenytė #

Viena iš Pepi Play įkūrėjų (Lietuva) Indrė baigė M.K.Čiurlionio menų gimnaziją, grafikos specialybę. Po mokyklos įstojo į Vilniaus Dailės Akademijoją ir apsigynė grafikos iliustracijos ir knygos dizaino specialybės bakalauro laipsnį. Vėliau interaktyvaus pasakojimo tema apgynė magistro laipsnį Dizaino katedroje. Baigusi mokslus dirbo reklamos srityje, kūrybinėse komandose meno vadovės, dizainerės, iliustratorės pozicijose. Indrė kartu su savo vyru Adu Griškevičiumi įkūrė žaidimų vaikams studiją Pepi Play, kur šiuo metu ir dirba.

Inesa Ivanova
Inesa Ivanova #

„Kinomind Films“ įkūrėja ir prodiuserė. Inesa yra patyrusi veiksmo filmų prodiuserė, neseniai atradusi naują veiklą — krosmedijos projektų vystymą ir platinimą. Jos projektus plėtojimui yra atrinkusios žymios laboratorijos („Eave B’est“, „Eave Marketing“, „Eric Pommer Institute“, „DPC II Lab by Focal“, „Birds Eye View Filmonomics“, „BeCre8ative Lab“). Inesa yra gavusi „Creative Skillset“, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Šiaurės šalių ministrų tarybos rėmimą. Per pastaruosius 6 metus Inesa sukūrė įvairaus pobūdžio darbų — nuo apdovanojimus pelniusių trumpametražių iki pilnametražių dokumentinių filmų. Jos trumpametražiai filmai gavo Anglijos menų tarybos rėmimą ir buvo rodomi Venecijos bienalėje bei Ženevos šiuolaikinio meno muziejuje. Inesa taip pat įkūrė 2017 m. sausį startavusią internetinę filmų peržiūros platformą Baltic View, kurią dalinai finansavo LR kultūros minitesterija.

Jacob Riis
Jacob Riis #

Nordic Game Resources AB programų ir komercijos direktorius (Švedija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Jacobas — Šiaurės šalių žaidimų industrijos veteranas. Jis buvo kelių žaidimams skirtų žurnalų redaktorius, vėliau susidomėjo žaidimų kūrimu. 2006 m. jis tapo Šiaurės žaidimų programos (Nordic Game Program), įsteigtos Šiaurės ministrų tarybos iniciatyva, komunikacijos direktoriumi. Šiuo metu Jacobas yra Nordic Game Resources AB programų ir komercijos direktorius, organizuojantis kasmetinę Šiaurės šalių žaidimų konferenciją, be to, teberašo apie žaidimus ir dalyvauja naujų projektų kūrime.

Johan Edström
Johan Edström #

Apparat vadovas, Goodbye Kansas Group prodiuseris (Stokholmas, Švedija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Platų pripažinimą pelnęs prodiuseris ir režisierius specializuojasi animacijos ir vaizdo efektų kūrime ir bendradarbiauja su kino, dokumentikos, muzikinių klipų, reklamų, TV ir teatro pastatymų kūrėjais. Karjerą Johanas pradėjo 1977 m., kai dar nebuvo kompiuterių. Jam yra tekę dirbti daugelyje Europos šalių, Japonijoje, JAV ir Kanadoje. Jo klientų sąraše rasime Švedijos televiziją, Kraft, Nestlé, Heineken, Carlsberg, Nissan, Chevrolet, Kia. Už animacinį TV serialą Doug (Nickelodeon) Johanas du sykius pelnė Emmy apdovanojimą už režisūrą. Jis dažnai skaito paskaitas Stokholmo menų universitete, Stokholmo animacijos akademijoje ir kitose mokymo įstaigose.

Johan Oettinger
Johan Oettinger #

Johanas specializuojasi stop kadro lėlių animacijoje. Jo profesionalus debiutas Septynios minutės Varšuvos gete (Seven Minutes in the Warsaw Ghetto, 2012 m.) buvo parodytas ir pelnė prizų daugiau nei 120 filmų festivalių. Oettingeris dirba Danijos kino institutui ir Menų tarybai, kuria muzikinius klipus kompanijai Copenhagen Records bei Lego filmus. Drauge su Peteriu Tukei Muhumuza jis sukūrė Walk with Me. 2014 metais Roterdamo festivalyje filmas pelnė Tiger apdovanojimą trumpametražių filmų kategorijoje. Šiuo metu Johanas turi nuosavą animacijos studiją Orhuse (Danija). Nuopuolis (Downfall) – rež. Urte Oettinger, Johan Oettinger, prod. Agnė Adomėnė, 7 min (Lietuviškos animacijos programoje):

Josephine Rydberg
Josephine Rydberg #

Susikertačios medijos, Kultūros vystymo departamentas Gävleborg regione, Švedija Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Josephine šiuo metu dirba Kultūros vystymo departamente Gävleborg regione ir organizuoja StoryTech konfereciją apie šiuolaikinių technologijų taikymą scenarijų ir istorijų vystime, virtualaus paveldo projektus bei interaktyvios aplikacijos apie šiuolaikinį meną projektą KOF.

Kim Helminen
Kim Helminen #

„Rovio Entertainment Ltd“ režisierius-animatorius, „Angry Birds“ kūrėjas (Suomija). Šiuo metu Kimas dalyvauja naujų žaidimų kūrime ir režisuoja animuotas reklamas. Be to, Kimas režisavo animacinį serialą „Angry Birds Toons“, didžiausią dėmesį skirdamas scenarijui ir animacijos vystymui. 2002 m. jis baigė animacijos studijas Turku menų akademijoje (Suomija). Prieš prisijungdamas prie „Rovio Entertainment“ komandos, Kimas buvo vienas iš animacijos studijos „Animaatiokopla“ (2011) įkūrėjų, režisierių ir animatorių.

Kristel Toldsepp
Kristel Toldsepp #

A Film Estonia direktorė ir prodiuserė (Estija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Kristel nuo 1996 metų yra animacijos studijos A Film Estonia prodiuserė, o nuo 2011 metų — ir savininkė. Ji turi ekonomikos magistro laipsnį ir yra dalyvavusi keliose TV ir animacijos gamybos dirbtuvėse visoje Europoje. Kristel yra prodiusavusi 20 animacinių filmų ir 10 TV serialų. Ji yra dirbusi su filmais Asterix and the Vikings, Niko and the Way to the Stars ir Titeuf – the Movie. Kristel yra prodiusavusi ir 5 trumpametražius filmus bei TV serialą Things You Think. Šiuo metu A Film Estonia bendradarbiauja su Airijos Giant Creative kuriant 30 min animacinį filmą The Overcoat. Netrukus turėtų pasirodyti ir pilnametražis animacinis filmas Ruby and Raggie.

Kristian Pedersen
Kristian Pedersen #

Filmų kūrėjas, dizaineris (Oslas, Norvegija) Dirba su trumpametražiais filmais animacijos studijoje Mikrofilm, yra sukūręs animuotos poezijos filmų drauge su leidyklomis Gasspedal ir Gyldendal bei Norvegijos nacionaline biblioteka. Kristianas yra išvystęs unikalų vizualinį ir pasakojimo stilių, jo kūriniai rodomi kino, animacijos, literatūros ir poetinio kino festivaliuose. Berlyno poetinio kino festivalyje 2014 m. apdovanotas Gėtės instituto įsteigtu prizu. Jo trumpametražis animacinis filmas Boigas (The Boyg) pristatomas Geriausių Fredrikstad festivalio animacinių filmų programoje.

Lise Fearnley
Lise Fearnley #

Mikrofilm prodiuserė (Norvegija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Savo karjerą animacijoje Lise pradėjo įsidarbinusi operatore pas garsųjį norvegų-rusų lėlininką Piotrą Sapeginą (Studio Magica). Po kelerių metų ji pradėjo dirbti prodiusere, ir 1996 m. įkūrė Mikrofilm. Pastaruosius 20 metų Lise prodiusavo trumpametražius ištisai norvegų animatorių kartai. Tarp jos prodiusuotų filmų — Oskarą pelnęs The Danish Poet, režisuotas Torillos Kove, ir Oskarui nominuotas tos pačios režisierės Me and My Moulton. Lise prodiusavo ir daugybę užsakomųjų filmų tokiems klientams, kaip Norvegijos nacionalinis transliuotojas (NRK), TINE ir „Gelbėkit vaikus“.

Mariano Melman
Mariano Melman #

„Nexus Studios“ prodiuseris (Jungtinė Karalystė), Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys. 2009 m. su pagyrimu baigęs animacijos studijas Londono komunikacijos koledže, Mariano pradėjo režisuoti trumpametražius filmus, muzikinius klipus ir TV reklamas, o 2010 m. įsidarbino „Passion Pictures“ animacijos prodiuseriu. Tuo metu jis dirbo su tokiais klientais kaip „Vodafone“, „Toyota“, „Unilever“, „Diageo“, „Renault“, HSBC, „Visa“ bei garsiais menininkais – Damonu Albarnu („Everyday Robots“), Spike’u Jonze’u („Her“), Stevanu Riley („Listen to me Marlon“). „Nexus Studios“ Mariano prodiusuoja pačius įvairiausius animacijos projektus: 360°/VR interaktyvius filmus („Google Spotlight Stories“), internetinius projektus („Facebook Groups“), interaktyvius meno projektus („1600/White House One Dollar“, „Qualcomm Invisible Museum“).

Martynas Aužbikavičius
Martynas Aužbikavičius #

Režisierius, iliustratorius, animatorius, personažų kūrėjas, Wide Wings (Lietuva)

Metsämarja Aittokoski
Metsämarja Aittokoski #

„Sun In Eye Productions & „Aittokoski Experience Ltd.“ režisierė, scenaristė ir prodiuserė. Metsämarja yra vaikų knygelių autorė, režisierė, scenaristė ir prodiuserė. Ji režisavo keletą populiarių TV serialų vaikams („Pikkuli“, „Respect!“, „Fire Fairy“, „Leffatuutti Zurbaani“) ir išvertė į suomių kalbą daugybę vaikiškų knygelių. Metsämarja savo karjerą pradėjo kaip teatro ir šokio kostiumų dizainerė. Ji yra talentinga pasakotoja ir režisierė, gerai žinoma dėl savo išskirtinių vizualinių gebėjimų bei kaip keleto medijų koncepcijų autorė. Jos filmai buvo atrinkti į Helsinkio trumpametražių filmų festivalį „Kettupäivät“ (2010), Oulu tarptautinį vaikų filmų festivalį ir Tamperės tarptautinį trumpametražių filmų festivalį. Italijos trumpametražių filmų festivalyje Metsämarja pelnė specialų žiuri prizą už filmą „Elizos kortų namelis“ („Elisa’s House of Cards“, 2002).

Michael Ekblad
Michael Ekblad #

Režisierius, studijos Sluggerfilm bendraturtis (Malmė, Švedija) Michaelis Ekbladas nuo 1985 m. dirba animatoriumi, dizaineriu ir animacijos režisieriumi. 2004 m. kartu su kolega Christianu Rylteniusu įkūrė nepriklausomą animacijos gamybos kompaniją Sluggerfilm, kuri specializuojasi įvairių formatų ir technikų animacijos kūrime. Jiedu kartu režisavo ir animavo keletą tarptautinių meninių filmų, reklamų, serialų, o taip pat — trumpametražių ir internetui skirtų filmukų. Michaelis Ekbladas režisavo Monstriukę Molę (Molly Monster, 2016), Ketvirtąjį karalių (The Fourth King, 2005) ir kt.

Michal Firkowski
Michal Firkowski #

„Nexus Studios“ žaidimų kūrėjų komandos vadovas (Jungtinė Karalystė), Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys. Baigęs 3D animacijos studijas SUPINFOCOM universitete Prancūzijoje, Michalas pastarąjį dešimtmetį dirbo su tokiomis garsiomis studijomis kaip „Platige Image“ (Lenkija), „Aardman“ (Jungtinė Karalystė) ir „Digital Magic“ (Tailandas). Vadovaudamas žaidimų kūrėjų komandai, jis dirba su animaciniais TV serialais, virtualios realybės projektais ir reklamomis. Michalas didžiai tiki VR kaip pasakojimo terpe ir kūrybos įrankiu ir yra įsipareigojęs kuo geriau pažinti šią nežinomą teritoriją.

Miglė Pelakauskė
Miglė Pelakauskė #

PetPunk prodiuserė, Lietuvos animacijos asociacijos bendrasteigėja Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narė Miglė dirba PetPunk animacijos prodiusere. Kompanija jau įgijo svarbiausių grafinio dizaino žurnalų pripažinimą ir tampa Rytų Europos naujosios dizaino kartos sinonimu. 2009 metais žurnalas Canadian Boards PetPunk įtraukė į Naujosios dizainerių bangos Top 6, o 2010 metais Didžiosios Britanijos didžiausias dizaino žurnalas Computer Arts PetPunk paskelbė Naujosios bangos animatoriais. Tarp PetPunk klientų rasime Sprite, MTV, Vodafone, Nike, McDonald’s, Computer Arts, Visual Editions, Culturesfrance ir IMEPO.

Patrick Rau
Patrick Rau #

kunst-stoff vykdantysis ir kūrybos direktorius (Vokietija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Patrickas rūpinai studijos kunst-stoff valdymu ir kūryba, ir yra jos savininkas. Interaktyvaus dizaino industrijoje jis atlieka menininko, dizainerio, žaidimų dizainerio, autoriaus ir prodiuserio vaidmenis. Jis aktyviai reiškiasi įvairiose srityse: kuria reklaminius, kultūrinius, socialinius ir meninius projektus; domisi edukaciniais projektais — skaito paskaitas, organizuoja dirbtuves. Patricko darbą charakterizuoja vizionieriškas mąstymas, kruopštumas, aukšta estetinė kokybė ir socialinė vertė.

Peter Meldgaard
Peter Meldgaard #

Moped Games animatorius, iliustratorius ir vienas įkūrėjų (Danija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Peteris yra animatorius ir žaidimų kūrėjas. Jis iliustruoja edukacinę medžiagą, dėsto personažų dizainą, o šiuo metu atstovauja žaidimų studiją Moped Games, prieš tai 7 metus prisidėjęs prie įvairių žaidimų projektų.

Radoslaw Jamrog
Radoslaw Jamrog #

Studijos Chimney konsultantas ir meno vadovas (Vokietija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Abu Radoslawo tėvai dirbo animacijos industrijoje, tad animacija jis domėjosi nuo vaikystės. Įgijęs architekto specialybę TU-Berlin, jis pasinėrė į 3D dizainą: ne vienerius metus kūrė žaidimus, reklamas ir VFX serialams bei filmams. 2010 metais pradėjo dėstyti 3D dizainą Potsdamo kino universitete. Nuo 2012 m. dirba Berlyno studijoje Chimney ir kartais tebedėsto.

Reda Tomingas (Bartkute)
Reda Tomingas (Bartkute) #

Animatorė, Režisierė (Lietuva, Estija) Šiuo metu animatorė ir iliustratorė Reda gyvena bei kuria Estijoje. Jos trumpametražis animacinis filmas „Kaltė” 2013 m. buvo apdovanotas Sidabrine Gerve už Geriausią animacinį filmą, sulaukė prizų Leeds kino festivalyje Pasaulio animacijos kategorijoje (Didž. Britanija), Grand Prix ir Anoba nominaciją Tarptautiniame animacijos festivalyje „Tindirintis” (Lietuva).

Sebastian Stamm
Sebastian Stamm #

Studijos Black Pants vadovas, dailininkas ir iliustratorius Sebastianas yra komiksų dailininkas ir iliustratorius. Studijoje Black Pants jis piešia, kuria personažus, atsako už visą 2D ir žaidimų vizualiką, ir yra vienas iš studijos vadovų.

Tomas Mitkus
Tomas Mitkus #

MB „Studio Mitkus”, steigėjas ir vyr. dailininkas (Lietuva) Tomas – VGTU dėstytojas „dienomis“ ir konceptualaus dizaino, grafikos, komiksų ir animacijos kūrėjas „naktimis“. Jo grafikos darbų galima išvysti tokiuose lietuviškuose filmuose kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“, „Kaip pavogti žmoną“, „Valentinas už durų“ bei ABC News amerikiečių TV seriale „The Assets“. Tomas taip pat dirbo animatoriumi Teksaso (JAV) video žaidimų kompanijoje „Schell Games“. Lietuviškos animacijos programoje pristatomas 2014 m. Tomo režisuotas trumpametražis animacinis filmas „Akmens ir garo miestai” (pagal A. Tapino fantastinį romaną „Vilko valanda).

Urtė Oettinger
Urtė Oettinger #

Animatorė, režisierė (Danija, Lietuva)

Veronika Mudėnaitė-Savickienė
Veronika Mudėnaitė-Savickienė #

Klinikinė psichologė, taikanti biblioterapijos metodus. Psichologė biblioterapijos metodiką pradėjo taikyti Vaikų ir jaunimo dienos centre „Mūsų nameliai“. Dabar šios terapijos metodus Veronika taiko vesdama grupes Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje organizuojamame projekte „Mes knygų s@loje“ ir jo tęsinyje „Atvirumo s@la bibliotekoje“. Anksčiau psichologė dirbo su romų vaikais ir jaunimu Naujosios Vilnios bibliotekoje. Biblioterapijos ir rašymo terapijos metodus Veronika taiko ir įvairiuose patyriminiuose seminaruose, bendradarbiaudama su kolege, klinikine psichologe Monika Linartiene. Be šios veiklos Veronika aktyviai rengia seminarus ir pranešimus konferencijoms, rašo mokslo populiarinimo straipsnius bei konsultuoja paauglius ir suaugusius.

Vesa Raudasoja
Vesa Raudasoja #

IGDA Finland pirmininkas (Suomija) Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir žaidimų industrijos tinklo narys Vesa yra žaidimų konsultantas ir bendruomenės kūrėjas. Jau daugiau nei dešimtmetį jis vadovauja IGDA Finland, jo dėka organizacija išaugo į vieną didžiausių IGDA atšakų su daugiau nei 1100 narių ir 10 centrų. 2016 Vesa tapo antruoju asmenių už JAV ribų, išrinktu į IGDA direktorių tarybą. Tais pačiais metais jis sugrįžo į IGDA Finland ir tapo jos pirmininku. Jis tiki mažų komandų kūrimu ir stiprinimu, nesvarbu, ar tos komandos priklauso IGDA organizacijai. Vesa yra ir Finnish Game Jam tarybos narys bei apaštalas. Šiuo metu jis dirba prie jungtinio projekto su Cursor ir Playa Game Industry Hub, konsultuodamas žaidimų komandas Šiaurės ir Baltijos šalyse. IGDA Finland 2015 m. Vesai skyrė apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus.

Žilvinas Ledas
Žilvinas Ledas #

„Tag of Joy“ steigėjas ir techninis vadovas Žilvinas Ledas yra informatikos mokslų daktaras ir jau daugiau kaip 6 metus kuria žaidimus, o šiuo metu yra vienas iš žaidimų kūrimo studijos „Tag of Joy“ steigėjų bei jos techninis vadovas. „Tag of Joy“ – tai nepriklausoma, novatoriškus kompiuterinius žaidimus kurianti kompanija. Jų produktai yra laimėję apdovanojimus daugelyje tarptautinių konkursų. Taip pat Žilvinas veda kompiuterinių žaidimų kūrimo paskaitas Vilniaus universitete bei aktyviai dalyvauja Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenėje.