2019 m. archyvas
Svečiai

 Iñaki Díaz
Iñaki Díaz #

Iñaki Díaz yra vienas iš nepriklausomos žaidimų studijos Appnormals Team įkūrėjų. Baigęs reklamos studijas ir turintis daug patirties skaitmeniniame mene, jis, prieš nerdamas į vaizdo žaidimų kūrybą, daugiau kaip 15 metų dirbo įvairiose dizaino ir multimedijos srityse. Studijoje Iñaki atsakingas už žaidimų dizainą ir kūrybinius sprendimus. Nujausias studijos darbas yra STAY - unikalus siužetinis nuotykių žaidimas, sulaukęs apdovanojimų. Iñaki taip pat veda paskaitas įvairiuose Barselonos universitetuose apie 2D animaciją ir pikselių meną. Jis yra aktyvus vietinės retrožaidimų bendruomenės Barselonoje narys: organizuoja didžiausią renginį, skirtą pikselio menui, įvairias parodas ir dirbtuves.

Agnė Adomėnė
Agnė Adomėnė #

Agnė Adomėnė kino industrijoje dirba nuo 2009 metų. 2012 metais ji įkūrė kino gamybos kompaniją „ART SHOT“, kuri vysto, prodiusuoja bei koprodiusuoja meninius animacinius filmus. Nuo 2015 metų Agnė Adomėnė yra viena iš Lietuvos animacijos asociacijos įkūrėjų bei valdybos narių. 2016 metais „ART SHOT“ prodiusuotas trumpametražis lėlinės animacijos filmas „Nuopuolis“ (rež. Urtė Oettinger ir Johan Oettinger) gavo Lietuvos kino akademijos apdovanojimą.

Alfred Nguyen
Alfred Nguyen #

Alfred Nguyen yra Danijos žaidimų studijos ThroughLine Games vadovas ir žaidimo Forgotton Anne kūrybos direktorius. Studija daugiausiai kuria siužetinius, aukštų meniškų ambicijų turinčius žaidimus. Forgotton Anne yra kinematografinis, 2D nuotykių žaidimas, leidėjo Square Enix išleistas kompiuteriams ir konsolėms. Alfred yra ne kartą apdovanotas animacinių filmų režisierius ir žaidimų kūrėjas. 2008-aisiais baigė Danijos National Filmschool ir nuo tada dirba kino, animacijos ir žaidimų industrijoje.

Almantas Šukelis
Almantas Šukelis #

Vaizdo žaidimų projektų vadovas ir dailininkas. Daugiau nei šešis metus dirba žaidimų industrijoje. Dirbo su didžiausiomis leidybos kompanijomis kaip Atari, žaidimais RollerCoaster Tycoon 4 Mobile, Lunar Battle. Pagrindiniai įgūdžiai - 3D modeliavimas ir animacija. Vaizdo žaidimų industrija domisi nuo 14 metų.

Antanas Skučas
Antanas Skučas #

Antanas Skučas Vilniaus dailės akademijoje įgijo animacijos bakalauro laipsnį ir baigė foto-medijos meno magistro studijas. Magistrinis darbas „Mitologija.lt“ - savotiška elektroninė enciklopedija, skirta šešioms lietuvių liaudies mitinėms būtybėms, kurioje vyrauja tautosaka, mitologinių būtybių aprašymai, žaidimai bei animaciniai etiudai tautosakos tematika. Filmas „Raganos burtai“, šio ciklo dalis, apdovanotas „Pravda 1 minutė“ festivalio „Grand Prix“. A. Skučo debiutinis animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ 2009 m. pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą geriausio animacinio filmo kategorijoje. Jo darbai rodomi tarptautiniuose festivaliuose, kūrėjas bendradarbiauja su Amerikos filmų kūrėjais, Didžiosios Britanijos ir JAV kino teatruose buvo pristatytas dokumentinis filmas „Vanishing of the Bees“, kuriam A. Skučas kūrė animaciją. A.Skučas dirba animatoriumi įvairiuose projektuose (projekcijos Jurgos Šeduikytės koncertui „Instrukcija“, animacija Ilja Bereznicko filmui „Elektroninis piratas“, kuria animaciją reklaminiams klipams ir kt.).

Diego Gisbert Llorens
Diego Gisbert Llorens #

Diego Gisbert Llorens (Alcoy, Alikantė, 1980) pradėjo piešti vos pirmą kartą paėmęs pieštuką į rankas ir iki šiol nesustojo. Baigęs iliustracijos ir vaizduojamosios dailės studijas, jis daugiausia dirba su skaitmenine medija, kuria fantastines iliustracijas bei koncepcinius piešinius žaidimų industrijai. Labiausiai žinomas dėl „Warhammer“ ir „Warhammer 40K“ piešinių, taip pat kaip pranešėjas įvairiuose renginiuose Ispanijoje ir kitose šalyse. Jo klientų sąraše tokios kompanijos kaip „GamesWorkshop“, „Behaviour Interactive“, „Aeria Games“, „Paizo“, „Fantasy Flight Games“, „The Creative Assembly“, „Sega“, „Volta“, „Konami“, „Alderac“, „Axis Animation“ ir „CD Projekt Red“.

https://diegogisbert.artstation.com

Dominic Stockhausen
Dominic Stockhausen #

Dominikas yra vokiečių scenaristas ir režisierius, kurio aistra – sudėtingi naratyvai ir technologijos. Šiuos du dalykus sieti patraukliais ir novatoriškais būdais visada buvo jo ambicija. Jo pastarųjų metų kūriniuose vyrauja animuota virtuali realybė, kurioje darniai skleidžiasi tiek tradicinių kino ir teatro studijų, tiek animacijos studijų Badeno-Viurtenbergo kino akademijoje patirtis.

Ankstesnis jo projekto, trumpo metro, 360 laipsnių filmo „SONAR“ premjera įvyko Sandanso kino festivalyje, 2016 m. Vėliau jis buvo pakviestas į VR paviljoną Kanų filmų festivalyje, taip pat buvo parodos apie naujuosius medijų formatus „MoMa“, Niujorke, dalyvis.

Filmografija: „Sąmonės rūmai“ (MindPalace, 2018), animacija, virtuali realybė, trumpo metro, rež. Carl Krause, Stockhausen; „SONAR“, 2015, 360 animacija, trumpo metro, rež. Phillip Maas, D. Stockhausen; „Auster“, 2015, animacija, trumpo metro, rež. Carl Krause, D. Stockhausen.

Dominykas Kiauleikis
Dominykas Kiauleikis #

Dominykas dirba Unity Demo komandoje nuo „The Blacksmith“ (2015) sukūrimo. Pagrindiniai jo darbai yra įrankių kūrimas komandos nariams ir „Continuous Integration“ proceso puoselėjimas demo kūrime.

Dorte Bengtson
Dorte Bengtson #

Režisierė, scenaristė, iliustratorė. Gimė 1971 m. Danijoje. 2008 m. baigė animacijos režisūros studijas Danijos nacionalinėje kino mokykloje. Animacijos srityje dirbo nuo 1996 m. Jos baigiamasis darbas „The Sylpphid“ (2009) buvo atrinktas į Kanų kino festivalio programą, taip pat tarptautinį animacinių filmų festivalį „Annecy", „Giffoni“ ir kitus. „Vitelas susirado bjaurią paną“ („Vitello gets a Yucky Girlfriend, 2018) – yra trumpo metro filmas, bet ir Dorte Bengston režisuoto serialo, laimėjusio „Emile“ apdovanojimą už geriausią televizijos scenarijų, serija.

Florian Maubach
Florian Maubach #

Florian Maubach gimė 1989 m. Hamburge, Vokietijoje. 2018 m. baigė vizualiosios komunikacijos studijas Kaselio meno mokyloje. Jis yra animatorių grupių „Animation collective" ir „Sticky frames“ narys.

Gabija Žygaitė
Gabija Žygaitė #

Gabija Žygaitė - animatorė, dizainerė, studijas baigė Middlesex Universitete. Šiuo metu dirba grafinio ir judančio dizaino srityse su tokiomis kompanijomis kaip Twentieth Century Fox, Paramount Pictures and Sony Pictures.

Gediminas Šiaulys
Gediminas Šiaulys #

Gediminas Šiaulys (dar žinomas slapyvardžiu Ged Sia) yra animacijos režisierius, dailininkas ir studijos „PetPunk“ įkūrėjas. Šis menininkas labiausiai domisi animacija, liečiamaisiais dirbiniais ir įvairiais eksperimentais minėtose srityse, o jo kūrybos rezultatai – autentiški, vizualiai ir estetiškai sudėtingi, bet ypač subtilūs. Gedimino darbai sulaukė svarbiausių pasaulio meno ir dizaino žurnalų pripažinimo, jo braižas tapo „Naujojo Rytų Europos dizaino“ sinonimu. 2009 m. kanadiečių žurnalas „Boards“ įtraukė „PetPunk“ į „Naujosios dizainerių bangos“ šešetuką, o 2010 m. Jungtinės Karalystės pripažintas dizaino žurnalas „Computer Arts“ aprašė „PetPunk” kūrybą tarp kitų „Naujosios animacijos bangos“ darbų. Gediminas Šiaulys, kartu su studija „PetPunk“, yra pirmasis lietuvis, laimėjęs Niujorko „Art Directors Club“ prizą „Young Guns“. Studijos darbai buvo rodyti galybėje tarptautinių festivalių, tarp kurių ir Europos dizaino konferencija (Stokholme), „Visuelt“ (Osle), „PICTOPLASMA“ (Berlyne), „Onedotzero“ (Londone), „Anima“ (Briuselyje), „Arsenale“ (Florencijoje), Olandijos animacinių filmų festivalyje (Utrechte), „Anima Mundi“ (Brazilijoje), „Zlin“ (Čekijoje) ir daugelyje kitų.

Giedrė Burokaitė
Giedrė Burokaitė #

Giedrė Burokaitė Vilniaus universitete įgijo Kultūros istorijos ir antropologijos bakalauro laipsnį bei Meno vadybos magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2015 m. organizacijoje, veikiančioje kino edukacijos ir restauravimo srityje, VšĮ „Meno avilys“, inicijavo kino gamybos platformą. 2019 m. Giedrė Burokaitė įkūrė savo kino gamybos įmonę „Akis bado“, skirtą vystyti bei prodiusuoti animacinius filmus. Giedrė yra prodiusavusi daugelį trumpametražių filmų, ilgametražį dokumentinį filmą „Animus Animalis“ (rež. Aistė Žegulytė) ir šiuo metu dirba su dviem trumpametražiais animaciniais filmais bei virtualios realybės projektu.

Karolina Bielskytė
Karolina Bielskytė #

Karolina Bielskytė – scenografė, animatorė, įvairių tarpdisciplininių projektų mylėtoja. 2014 m. buvo įvertinta The VISCOM Ian Emes apdovanojimu, įsteigtu Birmingamo Rep Teatro (D.Britanija), jos darbai buvo eksponuojami didžiausiame pasaulyje Viktorijos ir Alberto dekoratyvinių menų ir dizaino muziejuje Londone. Hibridinė instaliacija „Contraption“ pripažinta festivaliuose Jungtinėje Karalystėje bei Lietuvoje ir tarptautinės žiuri atrinkta tarp 65 projektų iš 23 šalių dalyvauti the NEU/NOW festivalyje, Škotijoje. 2016 – 2018 m. studijavo animacijos magistrą Vakarų Anglijos universitete, kur tyrinėjo skirtingas animacijos technikas, naująsias technologijas, projekcijų galimybes. Tuo pat metų vykdė projektus su tokiomis kompanijomis kaip BBC, Royal Academy of Music, Davy and Kristin McGuire ir Tessa Bide Productions. Specializuodamasi scenografijos ir animacijos kūrime, Karolina dirba su įvairiais teatriniais projektais, filmais, instaliacijomis, vaizdo projekcijomis, renginiais bei reklamomis.

Kristian Pedersen
Kristian Pedersen #

Kristian yra režisierius ir dizaineris, gimęs 1980 m. Norvegijoje. Baigė vizualiosios komunikacijos magistro studijas Bergeno meno ir dizaino akademijoje. Dirba animatoriumi ir režisieriumi kompanijoje „Mikrofilm“ Osle, Norvegijoje.

Kristijonas Bakas
Kristijonas Bakas #

Daugiau nei penkerius metus praleidau vizualiųjų menų pramonėje ir projektų kūrime, dirbau įvairiose įmonėse. Per šį laiką turėjau galimybę tobulinti savo įgūdžius vaizdo žaidimų, animacijos, filmų kūrimo, grafinio dizaino, iliustravimo ir vaizdo efektų srityse. Be to, pasiekiau labai gerų rezultatų kurdamas menines idėjas ir koncepcinį meną. Taip pat turiu gerų žinių apie naujoviškas technologijas, tokias kaip judesio fiksavimas, kinect, kūno skenavimas, 3D spausdinimas ir t. t. Tai suteikė man galimybę dirbti su keliomis Vankuverio pradedančiosiomis įmonėmis. Tvirtai tikiu, kad savo žiniomis galiu prisidėti meno srityje.

Lizete Upīte
Lizete Upīte #

Lizete yra animacinių filmų režisierė iš Latvijos. Gimusi 1987 m., kūrėja yra baigusi Latvijos dailės akademiją ir animacijos režisūros studijas „La Poudriere“ kino mokykloje, Prancūzijoje. Studijų metu sukūrė keletą dokumentinių ir animacinių filmų, įskaitant 4 min. trukmės animacinį filmą „Naktis ant ežero“ („A night on The Lake“). Pagrindinė jos filmų tema – emocijų antplūdis – natūralus mūsų nerangumas beieškant savęs.

Lukáš Kunce
Lukáš Kunce #

Lukáš augo ne tik žaisdamas vaizdo žaidimus, bet ir apie juos rašydamas nuo pat mažų dienų. Nesėkmingai studijavęs informatiką, jis vėliau panaudojo savo rašymo įgūdžius komunikacijos srityje, kuri atvedė jį iki studijos Amanita Design, kur pagrindinė jo atsakomybė yra kalbėti su žmonėmis.

Mats Grorud
Mats Grorud #

Mats Grorud yra filmų režisierius ir animatorius iš Norvegijos. Jis yra sukūręs du trumpo metro filmus, dirbo prie kelių vaidybinių bei dokumentinių filmų, taip pat ir muzikinių vaizdo klipų animatoriumi. Vaikystėje jo mama dirbo sesele pabėgėlių stovyklose Libane. Dešimtajame dešimtmetyje Mats studijavo Amerikos universitete Beirute ir dirbo anglų kalbos bei animacijos mokytoju Burj el Barjaneh pabėgėlių stovykloje. Pabėgėlių liudijimai ir jo paties patirtis tapo pagrindu scenarijui, kurį Mats parašė savo pirmajam ilgo metro filmui „Bokštas“.

Matso kurtų filmų sąrašas: Režisierius ir animatorius 2009 m. „Kalėdų senelis“, trumpo metro filmas, bendrarežisierius kartu su Robin Jensen 2008 m. „Mano senelė lyg Pekinas“, trumpo metro filmas

Animatorius 2005 m. „Prieglobsčio prašytojai“, trumpo metro filmas, režisierė Kaja Polmar 2008 m. „Senelis yra razina“, vaidybinis filmas, režisierius Pjotr Sapegin

Miki Chojnacka
Miki Chojnacka #

Miki turi 20 metų darbo medijų ir pramogų industrijose patirtį: buvo atsakinga už kūrybą, turinio strategijas tokiose kompanijose kaip „MTV Networks“, „Viacom“ ir „Pearson“. Ji pasiekė puikių rezultatų pristatant naujus kanalus ir prekių ženklus, kuriant visame pasaulyje apdovanojimus pelniusius produktus. Šiuo metu Miki dirba su „Hopster“ – Jungtinėje Karalystėje pirmaujančia TV ir edukacijos aplikacija ikimokyklinio amžiaus vaikams. Miki atsakinga už šios platformos kūrybinę kryptį ir turinio strategiją.

Modesta Žemgulytė
Modesta Žemgulytė #

Modestai 2019 m. balandžio 13d., BLON festivalio metu sueis 24 metai. Save ji laiko nepriklausoma, stipria moterimi, nors iš tiesų tai „belenkaip sunku“. Šiuo metu Modesta dirba laisvai samdoma iliustratore, laisvu metu kuria muziką ir gyvena Vilniuje.

Pádraig Noel Fagan
Pádraig Noel Fagan #

Pádraig Fagan yra pripažinimą pelnęs animatorius ir režisierius iš Airijos. Jis yra režisavęs trumpus filmus, reklamas ir muzikinius vaizdo klipus, įskaitant ir „Annie“ apdovanojimams (JAV) nominuotą trumpąjį filmą „Gaidys, krokodilas ir naktinis dangus“. 2014 m., kartu su kolegomis Eimhin McNamara ir Carol Freeman, jis įkūrė „Paper Panther Productions“ – ši studija specializuojasi sustabdyto kadro technikos animacijoje bei organizuoja edukacines animacijos kūrybines dirbtuves. Pádraig pastaruosius šešis metus moko animacijos įvairaus amžiaus mokinius. Nemažai šiose kūrybinėse dirbtuvėse sukurtų filmų yra pelnę apdovanojimus kino festivaliuose visame pasaulyje.

Kviečiame vaikus nuo 8 metų amžiaus į jau tradicija tapusias „Paper Panther Productions“ animacijos kūrybines dirbtuves. Balandžio 11–13 d., 11:00–16:00 (būtina išankstinė registracija labas@blon.lt).

Renaldas Zioma
Renaldas Zioma #

Renaldas Zioma yra dažnas pranešėjas tarptautinėse SIGGRAPH ir GDC konferencijose, „Unity“ žaidimų kūrimo programos sėkmė - jo nuopelnas. Renaldas siekia perprasti biologinį mąstymą, kad būtų galima sukurti geresnę kompiuterinę bei programinę įrangą. Pagrindinis jo tikslas yra kūrybinėmis priemonėmis įgalinti menininkus, dizainerius, animatorius ir vystytojus, kad šie galėtų kurti geresnį meną.

Šarūnas Ledas
Šarūnas Ledas #

Šarūnas jau 15 metų kuria žaidimus ir šiuo metu yra studijos Tag of Joy vadovas. Ne vieną apdovanojimą pelniusi kompanija nuolat ieško naujų kūrybos būdų įdomioms patirtims žaidimuose įgyvendinti. Šarūnas taip pat yra Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos – organizacijos, padedančios vietiniams kūrėjams bendrauti, dalytis žiniomis ir mokytis – valdybos pirmininkas.

Skirmanta Jakaitė
Skirmanta Jakaitė #

Skirmanta Jakaitė (g. 1969 m.) yra režisierė, animatorė, animacijos bakalauro laipsnį įgijusi Vilniaus dailės akademijoje ir animacijos srityje dirbanti nuo 1989-ųjų. „Žonglierius“ – jau trečiasis autorės režisuotas trumpo metro animacijos filmas. Ankstesni filmai taip pat sukurti naudojant 2D pieštinės animacijos techniką. Skirmantos baigiamasis bakalauro studijų filmas „Galim susitikti, galim nesusitikti“ buvo rodytas daugelyje tarptautinių filmų festivalių, tarp kurių ir Otavos, Hirošimos tarptautiniai animacijos festivaliai, Clermont-Ferrando tarptautinis trumpo metro filmų festivalis, Štutgarto tarptautinis animacinio kino festivalis, Melburno tarptautinis animacijos festivalis. Autorės debiutinis filmas „Neeuklidinė geometrija“ (režisuotas kartu su Solveiga Masteikaite) buvo apdovanotas 60-ojo Oberhauseno trumpo metro filmų festivalio Ekumeninės komisijos prizu, o taip pat ir Hirošimos tarptautinio animacijos festivalio Specialiosios tarptautinės komisijos prizu bei įvertintas Lietuvių kino akademijos kaip Geriausias metų animacinis filmas.

Veronica Solomon
Veronica Solomon #

Veronica yra kilusi iš mažo miestelio Transilvanijoje (Rumunija), bet šiuo metu gyvena Berlyne. Po dailės studijų baigimo 2003 metais, ji pradėjo savarankiškai mokytis animacijos ir tuo pačiu metu kūrė komiksus bei iliustracijas. 2017 m. Veronica įgijo animacijos bakalauro laipsnį Konrado Wolfo kino universitete Babelsberge, Vokietijoje.

Žilvinas Ledas
Žilvinas Ledas #

Žilvinas Ledas yra informatikos mokslų daktaras, kuriantis žaidimus daugiau nei 8 metus. Šiuo metu yra „Tag of Joy“ studijos techninis vadovas. Nepriklausoma studija kuria inovatyvius, įtraukiančius žaidimus, kurie sulaukė tarptautinio pripažinimo. Žilvinas taip pat dėsto žaidimų kūrimo kursą Vilniaus universitete, aktyviai dalyvauja vietos žaidimų kūrėjų bendruomenėje.