2022 m. archyvas
Svečiai
Agnė Adomėnė
Animation
Agnė Adomėnė #
Prodiuserė, „Art Shot“, Lietuva ()
Prodiuserė Agnė Adomėnė 2012 m. įkūrė prodiuserinę kompaniją „Art Shot“, kuri vysto, prodiusuoja bei koprodiusuoja meninius animacinius filmus. A. Adomėnė baigė kultūros vadybos magistrą UNESCO katedroje Vilniaus dailės akademijoje. Kino industrijoje dirba nuo 2009 metų. 2016-aisiais „Art Shot“ prodiusuotas trumpametražis lėlinės animacijos filmas „Nuopuolis“ (rež. Urtė Oettinger ir Johan Oettinger) gavo Lietuvos kino akademijos apdovanojimą.
Aleyeldin (Aley) Baracat
Games
Aleyeldin (Aley) Baracat #
Interaktyvių žaidžiamų patirčių dizaineris ()
Aš esu ineraktyvių žaidžiamų patirčių dizaineris, specializuojuosi virtualios, papildytos ir maišytos realybės kūryboje. Tikiu kad iš įvairių sričių galima pasisemti žinių ir įgūdžių. Mano nuomone, visos žinios yra tarpusavyje sujungtos, o tarpdisciplininis išsilavinimas gali atverti naujų paradigmų, mastyseną, ir padėti perprasti skirtingas pasaulio perspektyvas. Motyvuojamas šiuo tikėjimu, aš baigiau dvigubas infomatikos ir grafikos dizaino bei matematikos studijas Amerikos universitete Kaire (AUC). Tuomet tęsiau magistro studijas nepriklausomų žaidimų ir žaidžiamų patirčių kūrybos srityje Goldsmiths universitete Londone. 

Savo kūryboje aš tyrinėju žinių prieinamumą siejant su galios pozicijomis. Manau esu emocinis dizaineris ir į projektus bandau perkelti savo asmenines patirtis, mintis ir emocijas. Be dizaino ir technologijų, taip pat kuriu muziką ir šiais metais ruošiuosi išleisti pirmąjį arabišką albumą "Rasayel - رسايل".
Alicja Liss
Animation
Alicja Liss #
Režisierė, Lenkija ()
Alicja gimė Gdynėje 2000 m. birželį. 2020 m. baigė Gdynės menų gimnaziją, šiuo metu studijuoja Poznanės menų universitete.
Allan Kirkeby
Games
Allan Kirkeby #
„Game Hub Denmark“ verslo vystymo vadovas ()
Allanas su žaidimų industrija susijęs dar nuo „Amiga demo“ scenos ankstyvais 90-aisiais. Dirbo kaip muzikantas, žaidimų dizaineris, lygių dizaineris ir projektų vadovas. Buvo vykdomasis prodiuseris studijoje „InterActive Vision“, kuri nuo 1997 iki 2007 m. išleido daugiau nei 40 žaidimų. Taip pat vadovavo „Unity Studios“ padaliniui. Šiandien Allanas yra vyresnysis verslo vystymo vadovas ir mentorius organizacijoje „Game Hub Denmark“. Laisvalaikiu kuria stalo žaidimus, elektroninę muziką. 
Andrius Lekavičius
VR
Animation
Andrius Lekavičius #
Režisierius, Lietuva ()
Andrius Lekavičius (gim. 1984 m., Vilniuje, Lietuvoje) – įvairiapusis istorijų kūrėjas, aktyviai dirbantis tiek su komerciniais, tiek su nekomerciniais video projektais. Plačiau žinomas kaip dokumentinių filmų ("Kernagis", "Spec. Žvėrynas") režisierius, gana anksti pradėjo eksperimentuoti virtualios realybės (VR) erdvėje ir įgyvendino du interaktyvius VR projektus: „Laisvės kodas. 13" ir „CHRONOS". Toliau aktyviai domisi šios srities galimybėmis.
Anders Narverud Moen
Jury
Anders Narverud Moen #
Festivalio vadovas, konkursinės ukrainiečių programos žiuri, Norvegija ()
Andersas Narverudas Moenas per daugiau nei 20 m. besitęsiančią karjerą kino ir kino teatrų industrijoje tyrinėjo bei gilino meilę kinui. Baigęs kultūros vadybos bakalaurą, Andersas visada buvo arti šios industrijos: savanoriavo kino festivaliuose, vadovavo vietinėms kino draugijoms, vedė feministinės kino teorijos radijo laidą ir net šlavė spragėsius kino teatrų salėse, kai dirbo bilietų pardavėju Oslo kino teatre. 2008 m. tapo programos planuotoju ir kino konsultantu didžiausioje Norvegijos kino kompanijoje. 2012 m. Andersas prisijungė prie Fredrikstado animacijos festivalio (FAF) ir šiuo metu yra ilgiausiai festivaliui vadovaujantis direktorius. FAF – seniausias animacijos festivalis Šiaurės regione. Šiame festivalyje, kai Andersas pirmąkart savanoriavo 1999 m., užgimė ir išaugo jo meilė animacijai, festivaliams ir meniškumui. Kai Andersas nedirba festivalyje, galite jį sutikti kultūriniuose, muzikiniuose ar meno renginiuose. Jis taip pat įsitraukęs į gyvo garso muzikos renginius, baleto asociacijas ir radijo laidas.
Andrius Jovaiša
Games
Andrius Jovaiša #
Technologijų žurnalistas, Lietuva ()
Diskusijos moderatorius. Ilgametis technologijų žurnalistas, žaidimų entuziastas, tinklalaidžių ir radijo laidų kūrėjas. 
Antanas Skučas
Animation
Antanas Skučas #
Režisierius, Lietuva ()
Antanas Skučas Vilniaus dailės akademijoje įgijo animacijos bakalauro laipsnį, baigė fotografijos ir medijos meno magistro studijas. Magistro darbas „Mitologija.lt“ – savotiška elektroninė enciklopedija, skirta šešioms lietuvių liaudies mitinėms būtybėms. Joje vyrauja tautosaka, mitologinių būtybių aprašymai, žaidimai bei animaciniai etiudai tautosakos tematika. Filmas „Raganos burtai“, šio ciklo dalis, apdovanotas „Pravda 1 minutė“ festivalio „Grand Prix“. A. Skučo debiutinis animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ 2009 m. pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą geriausio animacinio filmo kategorijoje. Jo darbai rodomi tarptautiniuose festivaliuose, kūrėjas bendradarbiauja su Amerikos filmų kūrėjais. Didžiosios Britanijos ir JAV kino teatruose pristatytas dokumentinis filmas „Vanishing of the Bees“, kuriam A. Skučas kūrė animaciją.
A. Skučas dirba animatoriumi įvairiuose projektuose (projekcijos Jurgos Šeduikytės koncertui „Instrukcija“, animacija Ilja Bereznicko filmui „Elektroninis piratas“, kuria animaciją reklaminiams klipams ir kt.).
Austėja Gaputytė
Animation
Austėja Gaputytė #
Prodiuserė, Lietuva ()
Austėja Gaputytė – vizualinių kompiuterinių efektų prodiuserė iš Vilniaus. Per 10 m. kino industrijoje išbandžiusi jėgas visuose kino gamybos etapuose – nuo projektų rengimo, gamybos koordinavimo iki postprodukcijos studijos valdymo. Pastaruosius porą metų ji vadovauja vizualinių kompiuterinių kino efektų gamybai didžiausiems Holivudo kino projektams. Laisvu laiku padeda draugų projektams išvysti dienos šviesą. 
Bernardas Šaknys
Animation
Games
Bernardas Šaknys #
Žurnalistas, animacijos ir vaizdo žaidimų entuziastas, Lietuva ()
Diskusijos moderatorius. Animacijos ir žaidimų entuziastas, paauglystėje pats kūręs mėgėjiškus žaidimus ir animaciją bei užaugęs svajojęs tapti Gordonu Freemanu (žaidimo „Half-Life“ personažas). Kadaise siuntė savo filmukus į festivalį „Pravda“. Kino režisūros kursus iki šiol laiko smagiausia mokymosi patirtimi gyvenime. Nors ir netapo nei režisieriumi, nei programuotoju, nei Gordonu Freemanu (vis dar nenešioja akinių), Bernardas patirtį sėkmingai taiko dirbdamas radijuje ir televizijoje bei iki šiol žaidimus žaidžia ir animaciją žiūri pagarbios nostalgijos kupinomis akimis.
Vytautas Dobilas
Games
Vytautas Dobilas #
Vadovaujantis partneris, Gamedev Investment ()
Vytautas vadovaja naujam fondui, kurį sukūrė privačių Baltijos ir Skandinavijos šalių investuotojai. Prie naujos iniciavytos labiausiai prisideda žaidimų industrijos veteranai iš Unity ir kitų studijų, o šiuo metu startuoja seed investicijų fondas bei formuojama žaidimų bazė. 
Dovilė Rapalytė
Animation
Dovilė Rapalytė #
Režisierė, Lietuva ()
Dovilė Rapalytė – jauna vietinė menininkė, domisi animacija, neseniai baigė Vilniaus dailės akademiją, kur įgijo animacijos bakalauro laipsnį. Anksčiau yra dirbusi su keliais skirtingais filmais kaip pagalbinė iliustratorė / vaizdo įrašų montuotoja, o „Uodega vizgina šunį“ yra pirmasis filmas, kurį ji sukūrė ir paskelbė pati. Dabar Dovilė ir jos draugai glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, kad sukurtų ir išleistų žaidimą.
Edmunds Jansons
Animation
Jury
Edmunds Jansons #
Režisierius, konkursinės ukrainiečių programos žiuri, Latvija ()
Edmundas Jansonas (g. 1972) yra režisierius, animatorius, iliustratorius ir animacijos studijos „Atom Art“ įkūrėjas. Studijavo televizijos režisūrą Latvijos kultūros akademijoje ir animacijos režisūrą Estijos meno akademijoje. Jo dokumentinis filmas „Little Bird’s Diary“ (2007) pelnė Geriausio Baltijos šalių animacinio filmo apdovanojimą Tarptautiniame filmų festivalyje „Arsenals“ ir Didįjį prizą Talino grafikos trienalėje. Animacinis trumpametražis filmas „Choir Tour“ (2012) pelnė daugybę apdovanojimų, tarp jų – geriausio animacinio filmo apdovanojimas trumpametražių filmų festivalyje „InterFilm“ Berlyne, apdovanojimas už garsą ir muziką tarptautiniame Londono animacijos festivalyje (LIAF). Animacinis trumpametražis filmas „The Isle of Seals“ (2014) rodytas Tarptautiniame Ansi animacinių filmų festivalyje 2016 metais. Edmundas yra vienas iš serialo ikimokyklinukams „Shammies“ (2015) bendraautorių ir režisierių. Pirmasis ilgo metro filmas „Jacob, Mimmi and Talking Dogs“ buvo atrinktas į daugiau nei 100 festivalių. Edmundas dėsto animacijos režisūrą Latvijos menų akademijoje ir yra kviestinis animacijos dėstytojas Valanso animacijos mokykloje „La Poudriere“ Prancūzijoje.
Emilija Gustaitytė
Animation
Emilija Gustaitytė #
Režisierė, Lietuva ()
Esu animacijos bakalauro pirmakursė VDA. „Bestija“ yra pirmas mano sukurtas trumpametražis filmas. 
Eva Rodz
Animation
Eva Rodz #
Režisierė, Lietuva ()
Šiuo metu studijuoja paskutinius metus Vilniaus dailės akademijoje (Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedroje). „Scenarijus / kadruotė / foto-animacinė vizualizacija“ kurso bendraautorė Atvirojoje meno, dizaino ir architektūros mokykloje (VDA). Dažniausiai animaciją naudoja kaip šiuolaikinių instaliacijų įrankį, bet pradeda kurti ir visos vertės animacinius filmus. 2021 m. Eva Rodz studijavo pagal „Erasmus“ programą „ArtEZ“ menų universitete (animacijos dizainas, Nyderlandai), kur sukūrė trumpą eksperimentinį 2D animacinį filmą
„Aš pavargau“, kuris dabar pristatomas BLON festivalyje. 
Faezeh Khomeyrani
Games
Faezeh Khomeyrani #
Indie žaidimų dizainerė, Nyderlandai ()
Žaidimų dizainerė, rašytoja, pasakotoja. Jaučia didžiulę aistrą žaidimams, sukeliantiems prasmingą poveikį žaidėjui. 
Nuo 2015 metų, kartu su Team Lucky Dice sukūrė ir išleido keletą žaidimų itch.io platformoje, taip pat kuria stalo žaidimų dizainą, rašo interaktyvias istorijas, kurių vieną, A Rejection Story, galėsite patirti ir mūsų renginyje.
Gabija Butkutė
Animation
Gabija Butkutė #
Režisierė, Lietuva ()
Esu Gabija Butkutė, animacijos studentė Vilniaus dailės akademijoje. Kūryba man – kaip savianalizė, priemonė pažinti save bei kitus. Šiuo metu mėgstu nagrinėti ir iliustruoti žmogaus vidinį pasaulį, jo išgyvenimus ir psichologines problemas.
Gediminas Tarasevičius
Games
Gediminas Tarasevičius #
LŽKA direktorius ()
Gediminas daugelį metų dirba įvairiose rolėse žaidimų industrijoje. Vadovauja No Brakes Games Vilniaus studijai, yra Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius. 
Giedrė Burokaitė
Animation
Giedrė Burokaitė #
Prodiuserė, „Akis bado“, Lietuva ()
Giedrė Burokaitė (g. 1985) – kino prodiuserė. Vilniaus universitete įgijo kultūros istorijos ir antropologijos bakalauro laipsnį bei meno vadybos magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2015 m. organizacijoje, veikiančioje kino edukacijos ir restauravimo srityje, VšĮ „Meno avilys“ įkūrė kino gamybos platformą. Giedrė yra prodiusavusi daugelį trumpametražių filmų, ilgametražį dokumentinį filmą „Animus Animalis“ (rež. Aistė Žegulytė), Nacionaliniuose kino apdovanojimuose pelniusį net tris prizus, vienas jų – Metų geriausio dokumentinio filmo. 2019 m. Giedrė kartu su režisieriumi ir animatoriumi Robertu Nevecka įkūrė kino gamybos kompaniją „Akis bado“. Šiemet Giedrės prodiusuotas filmas „Mora Mora“ (rež. Jurga Šeduikytė) Lietuvos nacionaliniuose apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ pripažintas Metų geriausiu animaciniu filmu. 
Greta Semionovaitė
Animation
Greta Semionovaitė #
Režisierė, Lietuva ()
Gimusi ir užaugusi nedideliame Lietuvos miestelyje. Šiuo metu mokosi animacijos meno UCA universitete ir tikisi vieną dieną tapti profesionalia personažų animatore. „Vienintelis šūvis“ (2022) – tai pirmasis jos trumpametražis filmas. Taip pat šiais metais pabaigė antrąjį asmeninį filmą ir prisidėjo prie aiškinamojo filmo prodiusavimo CATTs organizacijai.
Guangli Liu
Animation
Jury
Guangli Liu #
Tarptautinės konkursinės programos žiuri ()
Guangli Liu gimė 1990 m. Lengšuidziange, Kinijoje. Šiuo metu gyvena ir dirba Paryžiuje. Jo aistra – kurti vaizdus, todėl jo meninė praktika apima tapybą, videomeną, 3D animaciją ir virtualią tikrovę. Jo darbuose klausiama, kaip skaitmeninė medija įsipaišo į šiuolaikinį istorijų pasakojimą ir perkuria kolektyvinę mūsų atmintį.
Jo filmai pelnė apdovanojimų „Ars Electronica“ (Lincas, Austrija), FIVA – tarptautiniame videomeno festivalyje (Buenos Airės, Argentina) ir kituose tarptautiniuose festivaliuose.
Hanne Berkaak
Animation
Jury
Hanne Berkaak #
Režisierė, konkursinės lietuvių programos žiuri, Norvegija ()
Hanne Berkaak yra pripažinta iliustratorė ir režisierė, gyvenanti Osle, Norvegijoje. Berkaak baigė meno ir dizaino komunikacijos magistro studijas Karališkajame menų koledže Londone ir animacijos bakalauro studijas Parsono dizaino mokykloje Niujorke. Samiškos kilmės šeima ir vagabondiška vaikystė padėjo Berkaak išsiugdyti talentą istorijas pasakoti iš netikėčiausių perspektyvų. Su burleskišku žaismingumu ji gilinasi į paprastus žmones ir jų vidinius demonus.
Hleb Kuftseryn
Animation
Hleb Kuftseryn #
Režisierius, Estija ()
Hlebas Kuftserynas yra animatorius ir režisierius, turintis patirties tiek su komercine, tiek su nekomercine autorine animacija.
2016 m. Hlebas baigė vizualaus dizaino ir medijų bakalauro studijas Europos humanitariniame universitete Lietuvoje, o 2022 m. – meno magistrantūros studijas Estijos dailės akademijoje. Hlebas animatoriaus karjerą pradėjo 2016 m., dirbo kuriant įvairius filmus Baltarusijos, Lietuvos, Rusijos ir Estijos animacijos studijose („Belarusfilm“, „PetPunk“, „Soyuzmultfilm“, „Bop animation“), bendradarbiavo su įvairiais nepriklausomais režisieriais, dirbo komercinės reklamos srityje, kūrė teatro scenų projekcijoms.
Nuo 2020 m. Hlebas dėsto animacijos kursus Estijos dailės akademijoje, Estijos taikomųjų mokslų kolegijoje ir Europos humanitariniame universitete Lietuvoje.
Ida Lepparu
Animation
Ida Lepparu #
Režisierė, Estija ()
Ida Lepparu yra nepriklausoma animacinių filmų režisierė, animatorė ir menininkė, gyvenanti Taline, Estijoje. Labiausiai ją domina stopkadro ir ranka piešta animacija.
2022 m. ji baigė animacijos studijas Estijos dailės akademijoje. Prieš studijas dirbo animatore, kūrė dekoracijas ir lėles iš plastilino filmui „Teofrastus“ (2019) „Nukufilm“ studijoje, buvo dailininke-statytoja ilgo metro stopkadro filme „Old Man Cartoon Movie“ (2019).
Pastaraisiais metais režisavo animacinį trumpametražį filmą „Kraft paper“ (2021), o su Andreiumi Bliahhinu bei Samelina Paurson korežisavo stopkadro lėlinį filmą „Trashball“ (2021). Ida taip pat dirbo dailininke-statytoja ir animatore Sergejaus Kibuso filmo „Schrödinger“ vystymo etape, kuris tapo „Baltic Pitching Forum“ laimėtoju 2021 m.
Ilja Bereznickas
Animation
Ilja Bereznickas #
Režisierius, Lietuva ()
Ilja Bereznickas – Lietuvos animacinio kino režisierius, dailininkas, scenaristas.
1970 m. baigė Kauno politechnikos institutą (architektūrą), 1985 m. – aukštuosius scenaristų ir režisierių kursus Maskvoje (režisūrą; F. Chitruko ir J. Noršteino mokinys). Nuo 1985 m. – Lietuvos kino studijos režisierius, dailininkas. Dirbo Izraelio, Norvegijos, JAV kino studijose. 2002 m. Vilniaus dailės akademijoje įkūrė animacijos specialybę, dėsto animaciją, profesorius (2018). 2003–2004 m. dėstė Vizualiojo meno mokykloje Niujorke. Nuo 1973 m. dalyvauja karikatūrų parodose Lietuvoje ir užsienyje.
Julius Zubavičius
Animation
Julius Zubavičius #
Režisierius, Lietuva ()
Julius baigė devynmetę berniukų ir vyrų muzikos mokyklą „Ąžuoliukas“. Nuo 13 m. pradėjo domėtis elektronine muzika ir ją kurti. 2008 m. Julius gavo garso režisieriaus bakalaurą iš Lietuvos teatro ir muzikos akademijos Kino fakulteto. Studijuodamas Julius dalyvavo nemažai tarptautinių kino dirbtuvių, kuriose buvo nominuotas ir apdovanotas už geriausia garsą. Po akademijos profesionali karjera tęsėsi lietuviškose televizijose, kine ir reklamos srityje. 2011 m. Julius emigravo į Londoną praplėsti profesinių perspektyvų. Per 10 m. Londone padarė apie 20 ilgo ir trumpo metro meninių filmų bei dokumentikų. Šiuo metu Julius dirba kaip laisvai samdomas garso režisierius ir kompozitorius Heistingse, Didžiojoje Britanijoje. 
Jurga Šeduikytė
Animation
Jurga Šeduikytė #
Režisierė, Lietuva ()
Jurga Šeduikytė, dar žinoma muzikiniu sceniniu vardu Jurga, – dainininkė, kompozitorė, aktorė, žurnalistė ir rašytoja, socialinė veikėja. Jurgos „sąskaitoje“ – 10 apdovanotų autorinės muzikos albumų, 3 knygos, šiemet Nacionaliniuose kino apdovanojimuose kartu su komanda kūrėjai įteikta „Sidabrinė gervė“ už geriausią animacinį filmą „Mora Mora“. Jurga atliko ne vieną pagrindinį vaidmenį užsienio kompanijų filmuose, įgarsino dešimtis animacinių filmų personažų. Jurga taip pat žinoma kaip saviugdos seminarų ir dirbtuvių pranešėja, dainavimo mokytoja.
Kaisa Penttilä
Animation
Kaisa Penttilä #
Režisierė, Suomija ()
Kaisa Penttilä (g. 1975) yra animacinių filmų kūrėja, gyvenanti Helsinkyje. Dalyvavo daugybėje animacinių projektų nuo 10-ojo dešimtmečio: kurė trumpametražius filmus, muzikinius klipus, reklamas, televizinius serialus ir kt. Šiuo metu kartu su Leena Jääskeläinen kuria ilgo metro filmą. Jai patinka muzikuoti ir mankštintis.
Karla Riebartsch
Animation
Karla Riebartsch #
Režisierė, Vokietija ()
Karla Riebartsch gimė 1998 m. Hamburge. Baigusi piešimo kursus animacijos dirbtuvėse Danijoje, nuo 2019 m. studijavo animaciją Baden-Viurtenbergo kino akademijoje. „Matapacos“ yra pirmas jos režisuotas ir animuotas filmas.
Karolis Dikčius
Games
Karolis Dikčius #
Indie žaidimų kūrėjas, Lietuva ()
Profesionaliai Karolis dirba programinės įrangos inžinieriumi didelėje kompanijoje. Laisvu laiku kuria indie žaidimus, tokius kaip Desert of Vice, Ladderhead ir būsimas Strange Aeons. 
Kristel Tõldsepp
Animation
Kristel Tõldsepp #
Prodiuserė, Estija ()
Kristel Tõldsepp yra animacijos studijos „A Film Estonia“ prodiuserė nuo 1996 m. ir šios studijos savininkė nuo 2011 m. Baigė ekonomikos magistro studijas, dalyvavo gausybėje televizijos ir animacijos dirbtuvių visoje Europoje. Tõldsepp prodiusavo 20 ilgo metro animacinių filmų ir 10 televizinių serialų. Ji dirbo kuriant „Asterix and the Vikings“, „Niko and the Way to the Stars“, „Titeuf – the Movie“. K. Tõldsepp taip pat prodiusavo 10 trumpametražių filmų, televizinį serialą „Things You Think“ ir ilgametražį filmą „Raggie“ (2020). Šiuo metu „A Film Estonia“ prodiusuoja kitą ilgametražį filmą „Poop, Spring and Others“, kuris bus išleistas 2023 m.
Leene Künnap
Games
Leene Künnap #
„Placeholder Games“ kūrybos vadovė ()
Leene yra nepriklausoma žaidimų kūrėja, dailininkė ir grafikos dizainerė iš Estijos, labiausiai žinoma dėl darbo studijoje „Placeholder Games“, kurioje buvo kūrybos vadovė žaidimui „Death and Taxes“. Ji labai domisi „indie“ žaidimų kultūra, nuoseklia vaizdo stilistika, neįprastais rinkodaros sprendimais, prasmingomis žaidimų idėjomis ir katėmis. Jos gyvenimo tikslas – būnant 80 m. matyti žmones „vemiančius vaivorykštėmis“, kai žiūrės į jos meną. 
Lina Vaiškūnaitė
Animation
Lina Vaiškūnaitė #
Animatorė, Lietuva ()
Personažų dizainerė ir 2D animatorė. Baigė animacijos bakalauro bei vizualiųjų komunikacijų dizaino magistro studijas Vilniaus dailė akademijoje. Labiausiai patinka kurti paprastą tradicinę animaciją. Animatore dirbo kuriant Jurgos Šeduikytės debiutinį trumpametražį filmą „Mora Mora“, Davido Doutelo ir Vasco Sá animacinį trumpametražį filmą „Garrano“. 
Lion Durst
Animation
Lion Durst #
Režisierius, Vokietija ()
Lionas Durstas gimė 1994 m. netoli Štutgarto, Vokietijoje. Pirmuosius žingsnius į kiną jis žengė po pamokų filmuodamas muzikinius klipus ir riedlentininkus. Baigęs mokyklą, atliko 3 metų audiovizualinių medijų dizainerio praktiką, kur pirmą kartą susidūrė su kino ir televizijos industrija. Po praktikos tęsė darbus kaip laisvai samdomas specialistas. Pradėjęs dirbti Baden-Viurtenbergo kino akademijoje suprato, kad nori joje studijuoti – taigi dabar yra šios akademijos trečiakursis.
Māra Liniņa
Animation
Māra Liniņa #
Režisierė, Latvija ()
Māra Liniņa (g. 1971) studijavo kino režisūrą ir sceninę kalbą Latvijos kultūros akademijoje. Māra pradėjo savo karjerą animacijoje 10-ajame dešimtmetyje, animacijos studijoje „Dauka“. Režisavo septynis trumpametražius ir vieną ilgametražį animacinį filmą. Parašė scenarijus devyniems filmams. Nuo 1998 m. moko iškalbos ir vaidybos, dirba aktorių atrankos režisiere latviškuose ir tarptautiniuose projektuose, pastatė keletą spektaklių.
Martinus Klemet
Animation
Martinus Klemet #
Režisierius, Estija ()
Martinusas Klementas yra animacijos režisierius iš Estijos. Jo animuoti trumpametražiai filmai buvo atrinkti į tarptautinius kino festivalius. „In the Air“(2009) ir „Factula“ (2016) pelnė Estijos kultūros rėmimo fondo metų animacijos apdovanojimus.
Martyna Kairaitytė
Animation
Martyna Kairaitytė #
Režisierė, Lietuva ()
Martyna Kairaitytė atrado pašaukimą animacijai ir iliustracijai dirbdama nuobodų darbą koldūnų bare. Šiuo metu ji tobulina įgūdžius ir aštrina virtualius pieštukus trečiame kurse Vilniaus dailės akademijoje. Ateityje svajoja išplėsti Kodleduko įsivaizduojamą visatą.
Meelis Arulepp
Animation
Meelis Arulepp #
Režisierius, Estija ()
Meelisas Aruleppas (g. 1965 05 09) yra dirbęs animatoriumi įvairiose animacijos studijose nuo 1987 metų. 1990-aisiais pradėjo dirbti „A Film Denmark“, o 1994-aisiais tapo vienu „A Film Estonia“ bendraįkūrėjų, nuo tada dirba šios kompanijos kūrybiniu vadovu. Meeliso filmografijoje – daugiau nei 40 filmų. Jis yra buvęs režisieriumi-animatoriumi, dizaineriu, kadruočių piešėju ar konsultantu. Filmų sąrašas ilgas: „All Dogs go to Heaven 2“, „The Quest of Camelot“, „Help! I´m a Fish“, „Asterix and the Vikings“, „Titeuf – the Movie“, „Smurfs – the Legend of Smurfy Hollow“ ir t. t.  2020 m. Meelisas korežisavo ilgametražį animacinį filmą „Raggie“.
Natalija Ju
Animation
Natalija Ju #
Režisierė, scenaristė, prodiuserė, Lietuva ()
Natalija Ju – režisierė, prodiuserė, scenaristė. Gimė Jekaterinburge, Rusijoje.
1978–1983 m. studijavo Maskvos valstybiniame universitete, įgijo filologo 
specialybę, 1997–2002 m. Rusijos valstybiniame kinematografijos institute Maskvoje įgijo scenaristo specialybę.
Nuo 2004 m. – „Studijos JU“ įkūrėja, direktorė, kuria televizijos laidas, filmus.
Ole Wendorff-Østergaard
Animation
Jury
Ole Wendorff-Østergaard #
Tarptautinės konkursinės programos žiuri ()
Ole Wendorff-Østergaardas įgijo daug patirties koprodukcijų ir kino finansų srityje, dirbdamas su filmais „The Antichrist“ (rež. Lars von Trier), „The Model“ (rež. Mads Matthisen) ir „Another Day of Life“. 2007–2010 m. Ole buvo finansinis „Zentropa“ prodiuseris  Danijoje. Taip pat dirbo su koprodukcija su Prancūzija, Ispanija, Belgija, Lenkija, Danija, Švedija, Norvegija, Jungtine Karalyste, Vengrija ir Vokietija. Persikėlęs į Lenkiją, įkūrė „Zentropa International Poland“ ir buvo „Platige Image“ deleguotasis prodiuseris, kol buvo baigtas kurti animacinis ilgametražis filmas „Another Day of Life“. Filmo premjera įvyko Kanuose, oficialiojoje programoje, 2018 m., o San Sebastiano filmų festivalyje pelnė publikos apdovanojimą ir geriausio europietiško animacinio filmo prodiuserio apdovanojimą. „Another Day of Life“ laimėjo ir Europos kino apdovanojimą. Šiuo metu Olė yra grįžęs gyventi į Daniją, čia dirba vaidybinių filmų prodiuseriu Danijos kino institute bei gamybos konsultantu Viešųjų paslaugų fonde, kuris remia televizinių serialų gamybą.
Olegas Pridiukas
Games
Olegas Pridiukas #
Gamedev.Camp įkūrėjas ()
Olegą (Olle) ko gero pažįstate iš jo darbo Unity ar King laikų, na o dabar galite pamilti jį iš naujo, kaip edukacinės on-line stovyklos žaidimų kūrėjams http://Gamedev.Camp įkūrėją.
Paweł Szarzyński
Animation
VR
Paweł Szarzyński #
Režisierius, animatorius, Lenkija ()
Pawełas Szarzyńskis yra režisierius, animatorius, grafikos dizaineris ir vienas „Kilku design collective“ įkūrėjų.  Anksčiau dirbo animacijos ir postprodukcijos vadovu „Saatchi and Saatchi“, „Prodigious“, „FCB“, „National Geographic“ ir „Discovery Channel“. Pelnė Europos dizaino apdovanojimą bei Lenkijos grafinio dizaino apdovanojimą. Dėsto Lenkijos fotografijos ir grafinio dizaino mokykloje.
Pijus Čeikauskas
Animation
Pijus Čeikauskas #
Animatorius ir iliustruotojas, Lietuva ()
2012 m. baigė Eduardo Balsio menų gimnaziją animaciniu filmu „Kilniaširdis medis”. 2017 m. baigė animacijos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje filmu „Šventa rutina”. 2021 m. baigė VDA magistro studijas projektu „Vietinis gidas“. Dirba drauge su „Akis bado“ komanda prie „Sniego pastogės“ ir „Mora Mora“ filmų. Visas paketas: animatorius, iliustratorius, gatvės menininkas ir vizualizacijų kūrėjas, dar žinomas kaip Pidžinas. 
Pijus Balkaitis
Animation
Pijus Balkaitis #
Animacijos ir vaizdinės grafikos kūrėjas, Lietuva ()
Esu medijų meno kūrėjas ir technikas, dirbęs prie pripažintų Lietuvos ir užsienio trumpo metro animacinių filmų, kūręs elementus spektaklių vizualizacijoms, animacines reklamas, aiškinamuosius vaizdo klipus ir pan. Šiuo metu dirbu prie animacinio muzikinio klipo.
Polina Piddubna
Animation
Polina Piddubna #
Režisierė, Ukraina ()
Polina Piddubna yra Ukrainos daugiadisciplinė menininkė, jauna filmų kūrėja, socialinė aktyvistė ir animacijos studentė, gyvenanti Berlyne.
Renatas Makarovas
Animation
Renatas Makarovas #
Muzikos prodiuseris, Lietuva ()
Renatas Makarovas yra duomenų analitikas ir muzikos kūrėjas, gyvenantis ir dirbantis Vilniuje. Jis kuria elektroninę muziką jau 10 metų. 2022 m. trumpo metro animaciniame filme „In a Bubble“ (liet. „Burbule“) Renatas debiutavo kaip garso režisierius ir filmo muzikos kūrėjas.
https://soundcloud.com/rmakarovas
Rimantė Daugėlaitė
Jury
Rimantė Daugėlaitė #
Festivalio vadovė, konkursinės ukrainiečių programos žiuri, Lietuva ()
Rimantė Daugėlaitė – lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts” ir Vilniaus tarptautinio trumpųjų filmų festivalio vadovė. Rimantė dirba audiovizualinių industrijų srityje daugiau nei dešimtmetį, per kurį įgyvendino ne vieną tarptautinį kultūros, kino, audiovizualinio meno projektą, taip pat prodiusavo keletą lietuvių kino kūrėjų trumpametražių filmų. 2019 m. R. Daugėlaitė kartu su „Lithuanian Shorts” inicijavo naują kino platinimo praktiką Lietuvoje – lietuviškų trumpametražių filmų rodymą kino teatrų repertuaruose. Rimantė yra ekspertė nacionaliniuose ir Europos kultūros ir kino fonduose, ji stažavosi Baltijos šalių medijų ir kino mokykloje „Baltic Film and Media School” (Estija), dalyvavo tarptautiniuose kino kūrėjų mokymuose „Berlinale Talents”, Europos prodiuserių mokymuose „MAIA Workshops”, priklauso Europos moterų audiovizualiniam tinklui „EWA”.
Robertas Nevecka
Animation
Robertas Nevecka #
Režisierius, animatorius, iliustruotojas, Lietuva ()
Kino režisierius, animatorius, dailininkas. Kuria animacinius filmus, paišo grafinius pasakojimus, kino aikštelėse dirba režisieriaus asistentu, yra vienas animacijos studijos „Akis bado“ įkūrėjų.
Sabīne Andersone
Jury
Animation
Sabīne Andersone #
Prodiuserė, konkursinės lietuvių programos žiuri, Latvija ()
Sabīne Andersone yra vykdomoji direktorė animacijos studijoje „Atom Art“. Studijavo teisę Latvijos universitete ir kultūros teoriją Latvijos kultūros akademijoje. Viena Latvijos animacijos asociacijos įkūrėjų ir jos narė. Prodiuserė, turinti 15 m. patirties dirbant su įvairiais animacijos žanrais ir formatais – meniškais trumpametražiais, serialais ikimokyklinukams, televizinėmis laidomis ir ilgo metro filmais. Jos darbai buvo atrinkti į įvairius filmų festivalius, tarp jų – Berlyno, Ansio, Otavos, Hirošimos, Zagrebo, Klermono-Ferono filmų festivaliai.
Sandra Brunkow Simonsen
Jury
Sandra Brunkow Simonsen #
Konkursinės lietuvių programos žiuri ()
Sandra baigė istorijos bakalauro ir kultūros komunikacijos magistro studijas Kopenhagos universitete. 6 metus dirbo Luizianos modernaus meno muziejuje. Aistra vizualinei ir kultūrinei komunikacijai ją atvedė į tarptautinį animacijos festivalį VOID, kur ji tapo Kino skyriaus vadove. Nuo 2021 m. pradžios prisijungė prie Viborgo animacijos festivalio(VAF) komandos. Šis festivalis yra tarptautiniu mastu garsios animacijos mokyklos „Animacijos dirbtuvės“ dalis.
Gediminas Skyrius
Animation
Gediminas Skyrius #
Iliustruotojas, Lietuva ()
Gediminas yra iliustratorius ir kūrybos vadovas, daugiausia dirbantis kuriant animacijos fonų stilistiką. Daug metų prisidėjęs kuriant iliustracijas žaidimams, šiuo metu turi patirties daugelyje iliustracijos sričių – animacijos, žaidimų, knygų ir albumų viršelių, printų. Tarp jo kurtų animacijos projektų – „Sniego pastogė“ (2020), „Mora Mora“ (2022), „After Death Before Hell“ (2017), „Witch Hunter“ filmo reklaminis klipas (2015), „Aurora's Sunrise“ (2022), „Garrano“ (2022).
Stanko Stupar
Animation
Stanko Stupar #
Režisierius, Kroatija ()
Stanko Stuparas gimė Kroatijoje 1987 m., užaugo Serbijoje, kurį laiką praleido Dubajuje, o šiuo metu gyvena Berlyne, Vokietijoje. 
2020 m. Stanko įkūrė animacijos studiją „Crumb“, kur dirba kūrybos vadovu. „Singularity“ yra jo režisūrinis debiutas. 
Pagrindinis jo karjeros tikslas – dirbti su talentingais žmonėmis kuriant animaciją, kuriai rūpi dizainas.
Įkvėptas Paolo Sorrentino, Jimo Jarmuscho ir Davido Fincherio filmų, Stanko šiuo metu vysto keletą trumpametražių animacinių filmų.
Susanne Gottlieb
Jury
Susanne Gottlieb #
Kino kritikė, tarptautinės konkursinės programos žiuri, Austrija ()
Susanne Gottlieb yra laisvai samdoma kino kritikė iš Vienos, Austrijos. „Filmarchiv Austria“ ji dirba parodų asistente, gide, kultūros vadybininke ir rašytoja, be to, nuolat rašo žiniasklaidai: „Kleine Zeitung“, „Wiener Zeitung“, „TV Media“, „Filmbulletin“, „NZZ am Sonntag“, „Ubiguarian“ ir „The Gap“. Yra Austrijos korespondentė „Cineuropa“. Dalyvavo „Cineuropa GoCritic!“ ir „Nisimasa“ mokymuose. Šiuo metu baigia šiuolaikinės istorijos magistro studijas Vienos universitete.
Thorsten S. Wiedemann
Games
Thorsten S. Wiedemann #
„A MAZE.“ meno vadovas ()
Thorstenas S. Wiedemannas yra „A MAZE.“ įkūrėjas ir meno vadovas. Su šiuo tarptautiniu vardu jis rengia ir kuruoja festivalius, parodas ir dirbtuves, o šiuose renginiuose susipina žaidimai, jų kultūra, skaitmeninis menas ir žaisminga medija. Jo sukurtas „A MAZE. / Berlin“ yra vienas iš tarptautinių festivalių, pristatančių meniškus žaidimus, žaismingą mediją ir alternatyvią žaidimų kultūrą. Taip pat jis kuria naujus kontroversiškus formatus (pvz., „A MAZE. Magazine“, „A MAZE. Pop-ups“, „A MAZE. / SPACE, A MAZE. Train Jam“), kuriuose suteikiama erdvė eksperimentams ir patirčių mainams. Nuo 2012 m. vyksta „A MAZE. Awards“, apdovanojantys meniškus žaidimus šešiose kategorijose. Jo tikslas – tarpdisciplininis ir įvairus diskursas apie XXI amžiaus terpę, užpildant erdves tarp žaismingos medijos, meno ir technologijų. Taip pat yra surengęs „Disconnected“ pasirodymą, kur 48 val. praleido virtualioje realybėje! Šiuo metu gyvena ir dirba Berlyne. 
Vilma Razmutė
Animation
Vilma Razmutė #
Režisierė, Lietuva ()
Vilma Razmutė yra judesio ir grafikos dizainerė, animacijos kūrėja, dirbanti ir gyvenanti Vilniuje. Taip pat šiuo metu dėsto animaciją Baltijos pažangių technologijų institute (BPTI). Vilma yra dalyvavusi „Lithuanian Shorts“ ir „Baltic Woman in Film“ mentorystės programose, kuriose jos mentorėmis tapo animacijos režisierė Urtė Oettinger ir latvių animacijos režisierė Lizete Upīte. Šių mentorysčių metu Vilma sukūrė savo pirmąjį trumpo metro animacinį filmą „In a Bubble“ (liet. „Burbule“).
www.razmute.com/
Vytautas Kazlauskas
Animation
Vytautas Kazlauskas #
Režisierius, Lietuva ()
Vytautas Kazlauskas gimė 1988 m. Vilniuje. Mokyklos metais susidomėjęs vizualiųjų efektų ir animacijos kūrimu pomėgį greitai pavertė darbu. Per 14 m. industrijoje Vytautas prisidėjo prie beveik visų lietuviškų kino filmų (ir dar daug daugiau visko) nuo titrų dizaino iki itin sudėtingų vizualiųjų efektų kadrų. 2018 m. jis nusprendė save išbandyti režisūros srityje ir parašė animacinio filmo „Mėlynasis mėnulis“ scenarijų. 3 metų jo darbo vaisiai tilpo į 8 minučių autobiografinę kosminę kelionę.