2022 m. archyvas
„BLON VR”

BLON virtualiosios realybės programa – tai įtempti nuotykių, dramos bei mokslinės fantastikos siužetai, provokuojantys nežemiškus pojūčius. Pakeliaukite po skirtingus laikmečius, kartu atsidurdami jų sintezėje, pabūkite mistiškose realybės ir fantastikos kombinacijose ir dar vienoje paslaptingiausių erdvių – žmogaus sąmonės užkambariuose.

Atsakymas
Atsakymas #

N-7 / 10 min. / 2020 / nuotykių, mokslinė fantastika / JAV

Jaunas genijus išranda galingiausią pasaulyje kompiuterinę sistemą, siekdamas surasti nežemišką gyvybę. Ši VR patirtis yra viena įtraukiančios ir interaktyvios šiuolaikinių pasakų trilogijos „Teptuko legendos“ dalių.

Režisierius: SUTU Scenarijaus autorius: SUTU Prodiuseris: Jake Sally Gamintojas: RYOT

Chronos
Chronos #

N-12 / 15 min / 2022 / mokslinė fantastika / Šveicarija, Lietuva

CHRONOS – tai interaktyvi VR patirtis, kurios naratyvas pagrįstas kosmine kelione. Užsidėjus VR įrangą, pateksite į metalinę aplinką, kuri primins kosminį erdvėlaivį. CHRONOS nukelia į realybę, kur kosminės kelionės yra įprastas dalykas. Pirmasis tokios kelionės etapas – kriogeninio užšaldymas-miegas. Per užledėjusį stiklą erdvę matote nežemišką erdvę su daug miego kapsulių. Balsas sako, kad atidarytumėte savo kapsulę ir išliptumėte. Sveiki atvykę į CHRONOS.

Režisierius: Rafael Bolliger Scenarijaus autorius: Rafael Bolliger, Andrius Lekavičius Prodiuseris: Valentin Greutert, Andrius Lekavičius Gamintojas: A Film Company, AL-VR

Kosmogonis
Kosmogonis #

N-7 / 8 min. / 2022 / mokslinė fantastika / Lenkija

Viskas, kas beliko iš Kosmogonio, kadaise puikaus roboto-inžinieriaus, yra jo kukli, sudaužyta galva. Bet vis dar įmanoma patekti į jo prisiminimus, kur atrasite keistą užmirštą pasaulį – čia mokslas ir technologijos gali izoliuoti ir sunaikinti arba susieti ir išlaisvinti. Netikėtoje instaliacijoje pristatoma animuota technologinė pasaka iš Lenkijos. Ji kels juoką ir nuostabą, į virtualią tikrovę atnešdama Lenkijos mokslinės fantastikos genijaus Stanisławo Lemo ir iliustratoriaus Danielio Mrózo viziją.

Režisierius: Paweł Szarzyński Scenarijaus autoriai: Lauren Dubowski, Paweł Szarzyński Prodiuserė: Marta Szarzyńska Gamintojas: „Kinhouse“

Diagnozė
Diagnozė #

N-12 / 30 min. / 2021 / dokumentika / JAV

Šios VR patirtyje Mengtai Čang užrakina mus savo pačių prisiminimuose nuo interneto priklausomų žmonių centre. Šią įstaigą valdo psichiatrai, kai kuriuose skyriuose talkina karinis personalas. Tai perauklėti skirta vieta. Vartotojas juda interaktyvioje animuotoje VR aplinkoje – pilkais koridoriais ir kambariais, kol Mengtai atsimena jį persekiojančius smurto prisiminimus, bendraamžių spaudimą, ir indoktrinaciją.

Režisieriai: Mengtai Zhang, Lemon Guo Scenarijaus autoriai: Mengtai Zhang, Lemon Guo Prodiuseriai: Mengtai Zhang, Lemon Guo, Huang Yue

Galijotas: žaidimas su tikrove
Galijotas: žaidimas su tikrove #

N-12 / 25 min. / 2021 / dokumentika / Jungtinė Karalystė / Prancūzija

Apdovanojimų pelniusi VR „Galijotas: žaidimas su tikrove“ pasitelkdama nuostabą keliančią animaciją tyrinėja tikrovės ribas istorijoje apie šizofreniją ir kompiuterinių žaidimų bendruomenių galią.

Aidas (kurį įgarsino „Oskaro“ laimėtoja Tilda Swinton) veda per daugybę Galijoto tikrovių. Žmogus, metų metus praleidęs izoliuotose psichiatrijos institucijose, ryšį atranda žaisdamas kompiuterinius žaidimus su kitais žaidėjais. Per nuoširdžius dialogus, užburiančius vaizdus ir simbolines sąveikas keliaukite į daugybę pasaulių, kad sužinotumėte jaudinančią Galijoto istoriją.

Režisieriai: Barry Gene Murphy, May Abdalla Scenarijaus autoriai: Barry Gene Murphy, May Abdalla Prodiuseriai: May Abdalla, Anetta Jones, Kirsty Jennings, Katayoun Dibamehr, Rebecca Frankel, Liz Rozenthal, Mark Ordesky Gamintojai: „Anagram“, „Floréal Films“

Budelis namie
Budelis namie #

N-12 / 25 min. / 2020 / drama / Danija, Prancūzija, Kanada

Apie ką mąsto budelis  vakare eidamas namo iš darbo?

Įkvėpta žymaus Carl’o Sandburg‘o eilėraščio (1922), ši VR patirtis tyrinėja pripažinimo ir dalyvavimo temas. Tai ne apie žmonių korimą, labiau apie intymų nejaukumą būti žmogumi ir apie ryšį tarp stebėtojo, žiūrovo ir dalyvio. Animuotai, įtraukiančiai patirsite penkias persipynusias istorijas, įkūnijančias kertinius momentus. VR „Budelis namie“ iš esmės atskleidžia, kad mes visi labiau panašūs, nei skiriamės ir kelia atsakomybės klausimą.

Režisieriai: Michelle ir Uri Kranot Scenarijaus autoriai: Michelle ir Uri Kranot Prodiuseriai: Lana Tankosa Nikolic, Katayoun Dibamehr, Avi Amar, Emmanuel-Alain Raynal, Pierre Baussaron, Marc Bertrand Gamintojai: „Late Love Production“, „Floréal Films“, „Miyu Productions“, „National Film Board of Canada“

Popieriniai paukščiai
Popieriniai paukščiai #

N-7 / 30 min. / 2020 / muzikinė drama / Argentina

„Popieriniai paukščiai“ yra 30 min. trukmės interaktyvi istorija apie jauną muzikantą, ieškantį tikrojo įkvėpimo. Kartu su aktoriais Edu Nortonu, Archie Yatesu ir dainininke Joss Stone ši VR patirtis siūlo unikaliai interaktyvias akimirkas, kviečia jus diriguoti muziką, atverti portalus, įžiebti nematomą pasaulį ir dar daugiau.

Režisieriai: Federico Carlini, German Heller Scenarijaus autorius: German Heller Prodiuseriai: Averie Timm, German Heller, Federico Carlini Gamintojas: „3DAR“

Serganti Rouzė
Serganti Rouzė #

N-7 / 17 min. / 2021 / drama / Taivanas

Rouzė susipyksta su savo mama. Jausdama apmaudą, kad prisakė skaudžių žodžių, Rouzė pasiryžta atsiprašyti ligoninėje dirbančios mamos. Tačiau dėl įsisiūbavusios pandemijos kelionė į ligoninę apsunksta, atsiranda pavojų. Ar pavyks Rouzei, mažai ir sergančiai mergaitei, kuri nežino kelio, susitikti su mama?

„Serganti Rouzė“ yra stopkadro animacinis darbas, kuriame jungiamos tradicinės taivanietiškų lėlių ir virtualiosios realybės technologijos.

Režisieriai: Huang Yun-Hsien, Tang Zhi-Zhong Scenarijaus autoriai: Huang Yun-Hsien, Tang Zhi-Zhong  Prodiuseriai: Liu Szu-Ming, Jack Huang Gamintojai: „HTC VIVE“, „Uomo Vitruviano Corporation“, „TurnRhino Original Design Studio“

Samsara
Samsara #

N-12 / 21 min. / 2021 / drama / Taivanas

„Samsara“ yra gyva mokslinės fantastikos istorijos patirtis. Šiame nuotykyje žmonių rasė netolimoje ateityje visiškai sunaikina Žemės gamtą. Turime palikti Žemę ir rasti naujus namus kosmose. Po šimtmečius trunkančių kosminių kelionių perkūrėme savo DNR ir dirbtinai išsivystėme į kitą formą. Peršokome erdvės singuliarumą ir radome naują planetą, kurioje galėtume įsikurti. Praeina daugybė metų ir staiga suprantame, kad ne atkeliavome į naują pasaulį, o grįžome į Žemę kitu laiku ir kitokios gyvybės formos – protėviai dabar mus medžioja. Keletą kartų bandome palikti Žemę, bet vis grįžtame atgal. Tuomet suprantame, kad laikas yra iliuzija, o mūsų praeitis, dabartis ir ateitis –persipynusios.

Režisierius: Hsin-chien Huang Scenarijaus autorius: Hsin-chien Huang Prodiuserė: Saiau-Yue Tsau Gamintojas: „Virtual and Physical Media Integration Association of Taiwan“

Visas neišsaugotas progresas pražus
Visas neišsaugotas progresas pražus #

N-12 / 10 min. / 2022 / drama / Prancūzija

„Visas neišsaugotas progresas pražus“ yra melancholiška kelionė po betoninį, rūkę skendintį miestą vaiduoklį. Pagal moters, kuri atsisakė evakuotis iš gimtojo miesto po baisios katastrofos, liudijimą.

Režisierė: Mélanie Courtinat Scenarijaus autorė: Mélanie Courtinat Prodiuserė: Mélanie Courtinat