2020 m. archyvas
Konkursinė lietuvių kūrėjų animacijos programa

Antrą kartą BLONe – lietuviškų animacinių filmų konkursinė programa! Nuo įsimintiniausių studentų darbų iki virtuozų trumpametražių filmų, kuriuos įvertins tarptautinė žiuri, o žiūrovai galės susipažinti su Lietuvos animacijos įvairove. (2020)

„Būkite. Geresnės. Kiaulės”
„Būkite. Geresnės. Kiaulės” #

2019 / Lietuva / 1 min 29 s

Trumpas animacinis filmas apie tris kiaules, turinčias nuosavus restoranus, ir vilką, sveikatos inspektorių. Pasakojimas įkvėptas senos pasakos apie tris paršiukus ir didelį blogą vilką.

Režisierė: Laura Jurkaityte Scenarijaus autorė: Laura Jurkaityte Prodiuserė: Veronika Jakutavičiūtė

„Šukavimas”
„Šukavimas” #

2019 / Lietuva / 5 min 12 s

Šukavimas – tai savistabos įrankis, meditatyvus veiksmas, sukuriantis erdvę refleksijai. Animacija kuriamas autoportretas per judesį ir laiką, prisiminimą ir santykį su kitu. Plaukas tampa gija, jungiančia praeitį su dabartimi, prisiminimus bei esamą tėvo ir dukros ryšį.

Režisierė: Eglė Davidavičė Scenarijaus autorė: Eglė Davidavičė Prodiuserė: Eglė Davidavičė

„Močiutės blynai”
„Močiutės blynai” #

2019 / Lietuva / 2 min 3 s

Tai filmas apie močiutę, kantriai laukiančią svečių.

Režisieriai: Vykintas Labanauskas, Dominyka Adomaitytė Scenarijaus autoriai: Vykintas Labanauskas, Dominyka Adomaitytė Prodiuseris: Vykintas Labanauskas Gamintojas: „Glass Elephants Creative Studio”

„Paskutinės pagonių apeigos”
„Paskutinės pagonių apeigos” #

2020 / Lietuva / 4 min 0 s

Broniaus Kutavičiaus oratorija apie mitinę baltų istoriją atgyja nestereotipinėmis reikšmėmis ir metamorfozėmis naujausiame videomenininko Rimo Sakalausko darbe. Jis kviečia leistis į apokaliptinę kelionę, kurioje kiekvienas atras senų mums pažįstamų pavidalų susidūrimą su nežmogiškomis ir nežemiškomis gyvybės formomis. Būtent nežemiškos gyvybės formos, evoliucijos procesai, aukštosios technologijos – šie fantastinio siužeto dėmenys gali priminti Stanley Kubricko „2001 m. kosminę odisėją“, nors pats menininkas teigia, kad jį labiau įkvėpė škotų elektroninės muzikos dueto „Boards of Canada“ klipų stilistika.

Režisierius: Rimas Sakalauskas Scenarijaus autorius: Rimas Sakalauskas Prodiuserė: Asta Pakarklytė Gamintojas: Lietuvos muzikos informacijos centras (MIC)

„Lose The Light”
„Lose The Light” #

2019 / Lietuva / 3 min 45 s

Ištrauka iš dainos: „My life is so bright And I look up Until I lose the light...“

Režisierius: Vykintas Labanauskas Scenarijaus autorius: Beissoul & Einius Prodiuseris: Vykintas Labanauskas Gamintojas: „Glass Elephants Creative Studio”

„Sniego pastogė”
„Sniego pastogė” #

2020 / Lietuva / 16 min 8 s

Atšiauri žiema karo suniokotame šių dienų mieste. Po sprogimų praėjo keleri metai, miestas pamažu atstatomas. Trisdešimtmetis Kostas gyvena apleistame bute kartu su būriu nepažįstamųjų. Jis grumiasi ir dėl išgyvenimo, ir dėl truputėlio komforto niūrioje aplinkoje. Vieną naktį Kostas, norėdamas pamiegoti šilčiau, vos nesudegina buto. Kambariokai pradeda jo nekęsti, todėl Kostas turi susirasti kitą pastogę.

Režisierius: Robertas Nevecka Scenarijaus autorius: Robertas Nevecka Prodiuserė: Giedrė Burokaitė Gamintojas: „Meno avilys”

„Pieno baras”
„Pieno baras” #

2020 / Lietuva / 12 min 33 s

Meškinas Mikas gyvena tik su nuolatos dirbančia mama Rita ir niekada nėra matęs savo tėčio. Kasdien, po pamokų, Mikas su geriausiais draugais – vovere Sonata ir katinu Gabrieliumi – susitinka „Pieno bare”. Vieną dieną draugai bare netikėtai randa nuotrauką, kurioje į Miką be galo panašus meškinas čempionas. Galbūt jis Miko tėtis? Kad tai išsiaiškintų, draugai ima organizuoti „Pieno baro” čempionatą, taip tikėdamiesi rasti legendinį čempioną, galbūt net tėtį...

Režisierė: Urtė Oettinger Scenarijaus autorės: Urtė Oettinger, Marija Kavtaradzė, Agnė Adomėnė Prodiuserė: Agnė Adomėnė Gamintojas: „Art Shot”

*Filmas nebus rodomas per „Žmonės Cinema” platformą.

„Dėmesio”
„Dėmesio” #

2019 / Lietuva, Vokietija / 3 min 56 s

„Dėmesio“ yra 3D animacijos klipas, kurio veiksmas vyksta postapokaliptiniame pasaulyje su pastebimais retrofuturistiniais lietuviškais simboliais bei istoriniais atgarsiais. Klipo herojus siurrealioje erdvėje bando rasti mistiškos katastrofos padarinius.

Režisierius: Ignas Blažys Scenarijaus autorius: Ignas Blažys Prodiuseris: Ignas Blažys

„Gerai, „Google”
„Gerai, „Google” #

2020 / Lietuva / 2 min 30 s

Tu peržiūri mano feisbuko puslapį. Turi mano šeimos, draugų ir gyvūnų nuotraukas, ir velniai žino, iš kur žinai, koks mėgstamiausias mano šampūnas. Tu neturi nė menkiausio supratimo, kad negerbi manęs, kaip individo. Bet nieko tokio. Tik... pažadėk, kad nepaliksi manęs.

Režisierius: Antanas Skučas Scenarijaus autorius: Antanas Skučas Prodiuseris: Antanas Skučas Gamintojas: MB „Tylus kinas“

„Žiema atogrąžų miške”
„Žiema atogrąžų miške” #

2019 / Estija, Lietuva, Meksika / 8 min 35 s

Vešliame atogrąžų miške daug metų, kiekvieną dieną, vykstančios gyvenimo ir mirties šokio scenos. Jį šoka nuostabios būtybės, gyvenančios laukinėje mūsų sapnų erdvėje.

Režisierė: Anu-Laura Tuttelberg Scenarijaus autorė: Anu-Laura Tuttelberg Prodiuseriai: Anu-Laura Tuttelberg, Andres Mänd, Daniel Irabien Peniche, Agnė Adomėnė Gamintojai: „Moon Birds Studios OÜ”, „Nukufilm Studio”, „Estudio Carabás”, „Art Shot”