2022 m. archyvas
Konkursinė ukrainiečių kūrėjų animacijos programa

Palaikydami Ukrainą ir jos kūrėjus, šiais metais atrinkome įdomiausius trumpametražius ukrainiečių kūrėjų animacinius filmus ir sudarėme konkursinę programą, kurią vertins ir nugalėtoją išrinks tarptautinė žiuri. Ateikite atrasti Ukrainos animacijos industrijos ir jos kūrėjų!

Štai kaip
Štai kaip #

2022 / Ukraina / 2 min. 2 sek.

Nuomojuosi mažyti butą Berlyne (jis man primena karstą), kuriame sapnuoju labai keistus sapnus. Žmonės dvejus metus laikomi nežinioje, kiek visa tai tęsis. Klubas uždarytas, greitoji neatvažiuos. Belieka tik slampinėti po miestą su savo vidiniais demonais.

Režisierė: Polina Piddubna Scenarijaus autorė: Polina Piddubna Prodiuserė: - Gamintojas: -

Nepatogu
Nepatogu #

2020 / Ukraina / 3 min. 45 sek.

Diena, kupina socialiai nepatogių akimirkų.

Režisierė: Nata Metlukh Scenarijaus autorė: Nata Metlukh Prodiuserė: Nata Metlukh

Empatija
Empatija #

2020 / Ukraina / 8 min. 3 sek.

Jaunas vyras ant galvos nešiojasi mažytį apgriuvusį mūrinį namelį. Tačiau jis gyvena visuomenėje, kurioje nešiotis griuvėsius ant galvos draudžiama. Jis kruopščiai slepia šį savo trūkumą, o paguodą randa tik mylimosios draugijoje. Bet vieną dieną siaubingas atsitiktinumas atskleidžia jo paslaptį ir nameliui, kurį jis taip saugojo, iškyla grėsmė būti nugriautam…

Režisierė: Mariya Sapatova Scenarijaus autorė: Mariya Sapatova Prodiuseriai: Olena Golubieva, Kseniya Yefanova Gamintojas: „Chervony Sobaka Animation Studio“

Atsakingas didvyris
Atsakingas didvyris #

2021 / Ukraina / 4 min. 53 sek.

Tragikomiška istorija apie bandymo gelbėti pasekmes, kurią įkvėpė saldūs, bet žavūs 8–9 dešimtmečio filmai apie Supermeną. Aiški, paprasta istorija prasideda žaviai ir nostalgiškai, kol neįvyksta niūrus ir staigus siužeto vingis.

Režisierius: Roman Lysenko Scenarijaus autorius: Roman Lysenko Prodiuseris: Roman Lysenko Gamintojas: „Amheus“

Įprastinis
Įprastinis #

2022 / Ukraina / 5 min. 0 sek.

Šriftai yra personažai, gyvenantys grafinio dizaino pasaulyje. Kiekvienam iš jų būdingos unikalios savybės: Pusjuodis viską pastorina, Pasvirasis daiktus pakreipia į šoną ir t. t. Jie susiburia, kad sukurtų sodą, ir netrukus jų darbo inspektuoti šoka penki burtininkai. Viską nuplauna Baltosios erdvės audra, tačiau pasirodo Įprastinis ir sodą sutvarko.

Režisierė: Nata Metlukh Scenarijaus autorė: Nata Metlukh Prodiuserė: Nata Metlukh

Slauniai
Slauniai #

2021 / Ukraina / 10 min. 0 sek.

Slauniai yra ne drambliai, o pasakiškos būtybės, laimingai gyvenančios Krištolinės jūros pakrantėse. Slauniai nešioja baltas kojines, kepures (netgi lovoje), dievina kakavą, išmano meną ir muziką. Jų pavadinimas reiškia „lėtas“, nes šie keistuoliai niekur neskuba. Kažkuo jie panašūs į mus, nes mes visi esame šiek tiek slauniai.

Režisierius: Oleh Fedchenko Scenarijaus autorius: Ihor Shurov Prodiuserė: Yuliia Radostina Gamintojai: „Dva Vovky“ kartu su „Film Company 2016“

Surogatas
Surogatas #

2020 / Ukraina / 6 min. 3 sek.

Vyras sunaikina nepažįstamo, baisaus padaro lizdą. Bet tai nebus baisiausias tą vakarą sutiktas padaras.

Režisierius: Stas Santimov Scenarijaus autorius: Stas Santimov Prodiuseris: Stas Santimov

Nereikalingi daiktai
Nereikalingi daiktai #

2020 / Ukraina / 14 min. 0 sek.

Ar netolimoje ateityje robotas galėtų turėti augintinį? – Žinoma, kodėl ne? – Ar jo augintiniu galėtų būti žmogus? – Na, ateityje tai visai įmanoma. – Ar jie galėtų tapti draugais? – Tikriausiai taip. – …Ir kuo po šios draugystės taptų robotas? – Velniop tuos tavo klausimus!

Režisierius: Dmytro Lisenbart Scenarijaus autoriai: Dmytro Lisenbart, Andriy Rushkovsky, Valeriy Pugashkin Prodiuseris: Vitalii Khalo Gamintojas: „MARCUS FILM LTD“

Karas, kuris pakeitė Rondą
Karas, kuris pakeitė Rondą #

2020 / Ukraina / 15 min. 56 sek.

Dankas, Zirka ir Fabianas taikiai gyvena mažame Rondo miestelyje, stebuklingoje ir džiugioje vietoje, kur netgi gėlės dainuoja! Viskas tobula… iki lemtingos dienos, kai ateina Karas. Niekada nepatyrę Karo gyventojai nežino, ko griebtis. Jie bando su juo kalbėtis, kovoti, bet niekaip neįstengia pažaboti sklindančios Karo destrukcijos ir tamsos. Dankas, Zirka ir Fabianas pasitelkia bendruomenę, dainą ir šviesą, kad Rondo miestelis laimėtų. Filmas atspindi konflikto atnešamą tamsą ir skausmą, kurie lieka ilgam, net ir konfliktui pasibaigus.

Režisierė: Olha Havrylova Scenarijaus autoriai: Romana Romanyshyn, Andriy Lesiv, Olha Havrylova
Prodiuserė: Olena Golubieva Gamintojas: „Chervony Sobaka Animation Studio“

Gilus vanduo
Gilus vanduo #

2021 / Ukraina / 6 min. 0 sek.

Vieniša, putli undinė mėgsta pro kanalizacijos vamzdžius stebėti nepažįstamų žmonių gyvenimus. Tai daro pasitelkdama burtus. Šitaip ji vieną dieną įsimyli vyriškį ir, aistros apakinta, atsiduria jo bute, kad patenkintų įsižiebusią aistrą.

Režisierė: Anna Dudko Scenarijaus autorė: Anna Dudko Prodiuseriai: Olena Golubieva, Kseniya Yefanova Gamintojas: „Chervoniy Sobaka Animation Studio“