2023 m. archyvas
BLON x A MAZE.

BLON su džiaugsmu praneša apie užsimezgusią draugystę su pasaulinio garso „Arthouse“ žaidimų festivaliu „A MAZE. / Berlin!“. Ateikite ir pamatykite geriausius šio festivalio žaidimus. Meniški, ryškūs, įvairūs, šviesūs ar emociškai įkrauti žaidimai ir instaliacijos laukia jūsų! Išbandykite šiuos žaidimus patys ar tiesiog stebėkite žaidžiančius – sodrus emocijų antplūdis garantuotas visiems!

Kuratorius: Thorsten S. Wiedemann

Finansuoja:
BLON x A MAZE.
Remėjas:
BLON x A MAZE.
BLON x A MAZE.
Partneriai:
BLON x A MAZE.
BLON x A MAZE.
BLON x A MAZE.

Psychotic Bathtub
Psychotic Bathtub #

2024 m. / Šveicarija

„Psychotic Bathtub“ iliustruoja Ophelijos patirtį išgyvenant psichozinį sutrikimą jos vonioje. Su aplinka sąveikaujama per jos akis: gali ginčytis su guminiu ančiuku, išgerti vyno, pripilti daugiau vandens. Kiekvienas veiksmas gali nuvesti į mirtį, džiaugsmą ar blogiau – ančiukas paskęsta, vynas virsta nuodais, vonia užtvindoma. Ar sugebėsi rasti išėjimą iš baisiausių savo proto užkaborių? Galbūt ne.

Sukūrė: natsha

King of the Castle
King of the Castle #

2023 m. / Jungtinė Karalystė, Naujoji Zelandija, Prancūzija, JAV

Daugelio žaidėjų žaidimas vakarėliams apie kintančią galios dinamiką ir intrigas. Rask savo kelią per politiką, apgavystes ir net sukilimą, kai nepatikimi vasalai bandys tave nuversti. Nuo 3 iki 3 000 žaidėjų gali sudaryti „Kilmingųjų tarybą“ ir žaisti nemokamai naudodami telefonus ar komandas transliuotojo „Twitch“ pokalbių kanale. Kartu galima sužaisti daugiau nei 900 įmanomų siužetų bei 25 000 pasirinkimų, kurie kinta ir vystosi nuo vieno iki kito karaliaus Dinastijoje.

Sukūrė: „Tributary Games“

Extreme Evolution: Drive to Divinity
Extreme Evolution: Drive to Divinity #

2023 m. / JAV

„Extreme Evolution: Drive to Divinity“ – tai ekspresyvus nuotykių platformeris. Judėjimas yra tavo galia: transformuok, vairuok, bėk, ridenkis ir paleisk save. Atrask naujas formas ir tobulėk tyrinėdamas atvirą organišką pogrindžio pasaulį.

Sukūrė: „Sam Atlas“

Player Non Player
Player Non Player #

Greitai pasirodys / Prancūzija

Žaidimas kviečia tyrinėti melancholišką salą, apstatytą brutalistinės architektūros struktūromis, ir padėti keturiems veikėjams pasitikti mirtį. Tyrinėk netektį per intymumą ir galvosūkių bei pasimatymų simuliatoriaus žaismą glamonėdamas ar apkabindamas veikėjus, atrakink interaktyvias animacijos scenas, kūrybiškai atvaizduojančias jų išėjimą.

Sukūrė: Jonathan Coryn

Rakete
Rakete #

2012 / Šveicarija

„Rakete“ – bendradarbiavimo žaidimas, kurį gali žaisti iki 5 žaidėjų. Kiekvienas valdo vieną raketos variklį, o bendras tikslas yra saugiai ją nuleisti. Laukia tikra pašėlusi pramoga!

Sukūrė: Mario von Rickenbach

SCHiM
SCHiM #

Greitai pasirodys / Nyderlandai

„SCHiM“ žaidimo iššūkis – šokinėti nuo šešėlio ant šešėlio sudėtingoje ir gyvybingoje aplinkoje. Šiame 3D platformeryje šviesos ir animacijos elementai tiesiogiai įpinami į žaismą, taip sukuriant unikalią „SCHiM“ patirtį.

Sukūrė: „Extra Nice“

Season: A Letter to the Future
Season: A Letter to the Future #

2023 m. / Kanada

Užmerk akis, giliai įkvėpk ir pasileisk į „Season“ – atmosferinę nuotykių kelionę dviračiu. Dokumentuok, fotografuok ir įrašinėk įspūdžius. Tyrinėk pirmą kartą matomą naują pasaulį. Surink prisiminimus, prieš juos nuplaunant paslaptingam gamtos kataklizmui...

Sukūrė: „Scavengers Studio“

Viewfinder
Viewfinder #

2023 m. / Jungtinė Karalystė, Filipinai, JAV, Norvegija, Ispanija, Suomija

„Viewfinder“ yra protą išlankstantis pirmojo asmens nuotykis, kuriame teisingai padėjus paveikslėlį aplinkoje jis atgyja. Mesk iššūkį perspektyvai, perkrauk realybę ir surask atsakymus į neįmanomus klausimus. Performuok save supantį pasaulį naudodamas greitąją fotokamerą.

Sukūrė: „Sad Owl Studios“

Yugo: the Non-Game
Yugo: the Non-Game #

Greitai pasirodys / Kosovas

„Yugo: the Non-Game“ – tai virtualioji erdvė, kurioje vairuoji automobilį per utopinį Jugoslavijos peizažą, klausaisi radijo ir kvieti žmones pasikalbėti bei pasidalyti šia patirtimi. Tai erdvė, suteikianti progą ilgiems pokalbiams, kuriuos retai patiriame bendraudami vien skaitmeniniu būdu.

Sukūrė: Petrit Hoxha